Снимка Нова твПроменят фамилните имена на българите в Западните покрайнини.

...
Снимка Нова твПроменят фамилните имена на българите в Западните покрайнини.
Коментари Харесай

Връщат българските фамилни имена в Западните покрайнини

Снимка Нова тв
Променят фамилните имена на българите в Западните околности. За това се схванаха българският държавен глава Румен Радев и сръбският му сътрудник Александър Вучич, предава Нова тв.

След среща с българи в сръбския Димитровград двамата президенти дадоха обещание три пъти повече средства от сръбската страна за деветте медии, които предават на български език. Държавните глави се схванаха също до дни в Босилеград да бъдат изпратени паметните плочи за починали българи, поради които избухна скандал преди месец. Радев и Вучич инспектираха и градежа на автомагистралата от Ниш до българската граница. Тя ще бъде подготвена до края на годината.

" Беше подложен на срещата един забавен въпрос за окончанията на фамилните женски имена. Защото тук се води примерно Боряна Димитров, а сегашна нашите сънародници да имат опция да записват Димитрова. Президентът Вучич отново отсече и това ще бъде реалност. По същия метод и за възобновяване на името Цариброд ", изясни президентът Радев.

" В Белград се работи по доста планове - за детски градини, начални учебни заведения, гимназии... Ще се погрижим и за опасенията на жителите от района за околната среда. Ще изпратим ревизия. Когато туристите опознаят хубостта на земите към Босилеград и Димитровград, ще доведем и вложения в туризма ", сподели сръбският държавен глава Вучич.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР