Снимка: Нова ТвОбщина Варна ще трябва да обезщети с 25

...
Снимка: Нова ТвОбщина Варна ще трябва да обезщети с 25
Коментари Харесай

Варненка счупи крак на заледен тротоар, обезщетяват я с 25 000 лева

Снимка: Нова Тв

Община Варна ще би трябвало да обезщети с 25 000 лв. 41-годишна пешеходка, счупила крайник на заледено кръстовище по време на зимното злополучие при започване на предходната година.

Инцидентът е станал на12 януари на ул.„ Стефан Караджа " и ул. „ Македония ", покрай Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов ", научи Moreto.net. 

Преди дни пък,  Административният съд в морската столица взе решение да осъди градската администрация да заплати  обезщетение на потърпевшата, която в началото е поискала 36 000 лв..

Вследствие на рухването дамата получила голям брой счупвания на  подбедрицата на десния крайник и глезенната става. А повода – непочистен лед и сняг върху уличната настилка. Заради пострадванията си, варненката била призната по неотложност за оперативно лекуване на 13 януари 2017-та. Операцията била толкоз комплицирана, че продължала повече от 5 часа. В лечебното заведение й сложили импланти, само че през март още веднъж се наложило да бъде оперирана.

Година по-скоро, дамата твърди, че към момента се придвижва на две патерици . Провела е 2 рехабилитационни курса и следва трети. Поради това, че кракът и към момента е килнат отчасти следва и трета интервенция.

Посочва, че събитията към случая и предизвикали огромен стрес – изпитала смут , когато видяла неествествено изкривения си крайник след рухването. Изпитвала мощни болки и неудобства по време на престоя й на легло и в инвалиден стол. Наложило се и брачният партньор й, който по време на случая бил на транспортен съд в Турция, да се прибере вкъщи, с цел да се грижи за нея и детето им.

В разследване на това, че  брачният партньор й, който осигурявал издръжката на фамилията не работел в продължение на 8 месеца , фамилията останало без приходи, което в допълнение предизвикало стрес. Инцидентът се отразил извънредно неподходящо на метода на живот на ищцата. Допреди рухването тя на процедура сама се грижела за детето си и семейството, упражнявала крос фит и водела деен обществен живот.

Лечението коствало на потърпевшата 4177,97 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР