Снимка Нова твМакедонската нация никога не е съществувала, заявил гръцкият

...
Снимка Нова твМакедонската нация никога не е съществувала, заявил гръцкият
Коментари Харесай

Ципрас: Македонска нация никога не е съществувала

Снимка Нова тв
Македонската нация в никакъв случай не е съществувала ", декларирал гръцкият министър председател Алексис Ципрас в изявление за вестник „ Етнос “, представено от портала „ Нюз 24/7 “ и от Нова тв.

Интервюто на Ципрас ще бъде оповестено в неделя. В него той приказва за разногласието за името с Република Македония, вероятните решения, показва какво име би приело гръцкото държавно управление и акцентира смисъла на въпроса за иредентизма.

Порталът „ Нюз 24/7 “, който разгласява фрагменти от изявлението на Ципрас, е част от медийната група на „ Етнос “.

Във връзка с диаметрално противоположната позицията на неговия съдружен сътрудник партията „ Независими гърци “ по въпроса с името, Ципрас декларира следното: „ Панос Каменос няма да стане Андонис Самарас “, с което акцентира, че водачът на „ Независими гърци “ няма да сътвори проблем за държавното управление.

Андонис Самарас беше външен министър в държавното управление на Константинос Мицотакис /1990-1993 г./ Именно тогава избухна разногласието за името сред Атина и Скопие. Самарас зае последна позиция и не беше склонен с Мицотакис. Той напусна ръководещата тогава „ Нова народна власт “ и сътвори своя дясна партия „ Политическа пролет “. Това беше една от аргументите за рухването от власт на обичания министър председател на гърците Мицотакис през октомври 1993 година и връщането във властта на Андреас Папандреу и ПАСОК.

Впоследствие Самарас се завърна в редиците на „ Нова народна власт “, която оглави и стана министър председател. Неотдавна той напусна лидерския пост, отстъпвайки го на Кирякос Мицотакис, който е наследник на починалия Константинос Мицотакис и брат на някогашната външна министърка Дора Бакояни, прецизира БГНЕС.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР