Снимка Нова твКак Теменужка Петкова може да заповяда на чешката

...
Снимка Нова твКак Теменужка Петкова може да заповяда на чешката
Коментари Харесай

Биков се пита: Как Петкова може да накара Чехия да продаде ЧЕЗ на нейна приятелка?

Снимка Нова тв
„ Как Теменужка Петкова може да заповяда на чешката страна да продаде своите активи – в тази ситуация ЧЕЗ, на нейна другарка? ”. Този въпрос си зададе депутатът от ГЕРБ Тома Биков в ефира на „ Събуди се ” на Нова тв в коментар на тематиката договорката с най-голямото ЕРП у нас. Заради дългогодишното си другарство с Гинка Върбакова - началник на компанията, предстоящ притежател на ЧЕЗ, министърът на енергетиката подаде оставка.

Биков сподели още, че българската страна е длъжна да ревизира договорката и ще го направи. В събота министър председателят Бойко Борисов разпореди ДАНС и Национална агенция за приходите да подхващат нужните дейности в тази тенденция.

„ Проверките няма какво да открият, тъй като от гледна точна на формалностите, договорката ще бъде оповестена за законна ”, сподели депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов. Той акцентира, че когато става дума за енергетика, страната би трябвало да бъде изключително деликатна.

„ Това е тежко контролиран пазар. Дали договорката е скандална или не не може да се каже, тъй като никой не е осведомен с детайлите ”, разяснява Биков.

„ За нас оставката на Петкова не изяснява цялата обстановка. Тя е сериозен човек, само че в тази ситуация се явява един бушон. Същността на абсурда не се корени във връзките сред Петкова и Върбакова, а в това, че ЧЕЗ се купува от една мъничка компания ”, съобщи проф. Михайлов.

Според Биков пък, който и да е идващият енергиен министър, той би трябвало да продължи да води дейно досегашната политика
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР