Снимка: Nord-stream2.comГазопроводът Северен поток-2“ ще заработи в средата на 2020

...
Снимка: Nord-stream2.comГазопроводът Северен поток-2“ ще заработи в средата на 2020
Коментари Харесай

Газопроводът „Северен поток-2“ ще заработи в средата на 2020 г.

Снимка: Nord-stream2.com

Газопроводът „ Северен поток-2 “ ще проработи в средата на 2020 година Това е дал отговор съветският вицепремиер Дмитрий Козак на журналистически въпрос, без да посочи месеца. По-рано енергийният министър Александър Новак разгласи, че доставките на съветски газ по „ Северен поток-2 ” за Германия ще стартират „ в околните месеци “, като е допустимо това да стане даже и до края на 2019 година, пише  economic.bg.

Тръбопроводът е построен към този момент над 80%, а плановият период за стартирането му в употреба в действителност беше до края на 2019 година Газопроводът разполага с две тръби с дължина 1200 км и общ потенциал 55 милиарда куб. м газ годишно. Той минава по дъното на Балтийско море от Русия до Германия, като заобикаля „ вражески страни “ като Украйна и Полша.
Европейските сътрудници на „ Газпром ” в реализацията на плана са немските компании Uniper и Wintershall, австрийската OMV, френската Engie и холандската Shell. Тръбите минават по дъното на изключителните стопански зони и териториалните води на Финландия, Швеция, Дания и Германия.

След две години закъснение Дания едвам преди броени дни даде единодушие тръбите да преминат край крайбрежията ѝ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР