Снимка Николай ЦонковНа невероятна находка се натъкна в собствения си

...
Снимка Николай ЦонковНа невероятна находка се натъкна в собствения си
Коментари Харесай

Мъж откри в Карлово гигантско хищно насекомо в двора си

Снимка Николай Цонков

На невероятна находка се натъкна в личния си двор Николай Цонков от Карлово. Мъжът изпрати кадър на странното животно до редакцията на " Петел ".

Ето и разказът на господин Цонков: 

За първи път виждам сходно нещо! Когато излязох на двора си, забелязах, че котето си играе с нещо, само че беше доста необичайно. В началото си помислих, че е някакво гигантско насекомо. По-късно обаче разбрах, че това в действителност е див звяр. Вероятно се касае за нилски бръмбар или нилска водоплавка, написа Цонков.



Преди няколко години настъпление на същите гигантски буболечки стресна съществено жителите на Пловдив. Гадините освен са страшни на тип, само че се трансформират и в същинска злина за града под тепетата. Хиляди граждани пропищяха от Lepthocerus patruelis, както е биологичното им име.

Огромната, и като че ли бронирана буболечка, е откривана по тераси, жилищни входове, прозорци и площадки. Огромните, 10- сантиметрови чудовища, стресираха жителите на няколко квартала из Пловдив.

Ухапването й е доста мъчително, само че не е по никакъв начин безвредно. Lepthocerus patruelis или Нилската водоплавка е колос от семейство Белостоматиди - водни жители, достигащи 8-12 см дължина.

Срещат се във водоеми по целия Балкански полуостров и до неотдавна се смяташе, че рядко доближават до България и то съответно през лятото.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР