снимка Николай Слатински, фейсбукНякъде си имат Роберт Кох“. Някъде властта

...
снимка Николай Слатински, фейсбукНякъде си имат Роберт Кох“. Някъде властта
Коментари Харесай

Николай Слатински: Мангъров и Първанова накараха България да е някакъв абсурден вариант на Швеция

снимка Николай Слатински, фейсбук

Някъде си имат „ Роберт Кох “. Някъде властта е в непрестанен разговор с учените, експертите, експертите, специалистите. Опитва се да вникне в техните причини, старае се даже да овладее техния език. Не импровизира, не имитира активност, поставя оптимални старания да управлява обстановката, да минимизира или най-малко да понижава рисковете.
У нас пети месец към този момент властта е изоставила изцяло всякаква политика по отношение на вируса, като отстранява и минималните ограничения за предварителна защита, с което разчиства пътя му към ескалация; тя смачка експертите и ги накара да приказват това, което тя желае да чуе и да правят оценка обстановката по този начин, каквато тя желае обстановката да бъде; трансформира се в един неукротим в промиването на мозъците хибрид на Мангъров и Първанова, накара България да бъде Швеция на Балканите, само че по един неуместно побългарен вид на пренебрежение към носещите маски страхливци.

Това разяснява Николай Слатински на страницата си във фейсбук.

Ето по какъв начин продължава коментара му:
Властта у нас непрестанно демотивира хората да съблюдават обикновени ограничения за отбрана, счита ги за паникьори, парадира по тръмпанарски с неглижирането на вируса и аз даже си мисля, че тя има вяра, че вирус няма и не може и да има, а в случай че въпреки всичко някъде в нарцистичното си подсъзнание и позволява, че вирус има, то го счита за по-безвреден от грипа.
Това нагоре са двете крайности на държанието на властта - там и тук. Те дават отговор и на въпроса каква е нашата власт и за какво е такава родната ни реалност.
Така единствено пораства цената, която ще платим за изпускането на вируса от надзор. И цената ще я платим ние, елементарните българи. За властта ще има и най-скъпите, и пробните медикаменти, и най-хубавото обслужване, до момента в който за нас може да не се откри място освен в интензивните отделения, само че и изобщо в лечебните заведения.
И е евентуално безпощадно ясно да се окаже, че има нещо по-опасно от ковид-вируса – властта. Нашата власт.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР