Снимка Навални, ФейсбукПосолството на САЩ в Москва призова руските власти

...
Снимка Навални, ФейсбукПосолството на САЩ в Москва призова руските власти
Коментари Харесай

САЩ настояват Русия незабавно да разследва отравянето на Навални

Снимка Навални, Facebook

Посолството на Съединени американски щати в Москва прикани съветските управляващи неотложно да проверяват хипотетичното отравяне на опозиционера Алексей Навални, който е в изкуствено провокирана кома в немска болница, където беше закаран от Русия, осведоми " Франс прес ", представена от

Американският дипломат в Русия Джон Съливан настоя, че съветските управляващи би трябвало да стартират " неотложно, всеобхватно и транспарантно следствие ", което държи страните зад този акт виновни, написа неговата говорителка в " Туитър ".

Това става, откакто Кремъл упрекна немските медици в прекомерно прибързана информация, откакто те споделиха през вчерашния ден, че проучванията на Навални демонстрират, че е токсичен.

44-годишният Навални, който е един от най-ожесточените критици на президента Владимир Путин и осветли огромна властова корупция, е лекуван в болница " Шарите " в Берлин, откакто се разболя при полет в Сибир предишния четвъртък.

Той беше лекуван два дни в болница в Сибир, преди да бъде изместен в " Шарите ".

Лекарите от " Шарите " през вчерашния ден оповестиха, че клиничните проучвания на Навални " демонстрират отравяне с вещество от групата на инхибиторите на холинестеразата ".

Това са субстанции, употребявани в нервнопаралитични сътрудници, както и в медикаменти и инсектициди, които потискат ензим, нужен на централната нервна система, с цел да действа обикновено.

Привържениците на Навални настояват, че той е бил токсичен от нещо в чашата си на сибирско летище преди полет до Москва, хвърляйки виновността върху Путин.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред публицисти през днешния ден, че не било ясно дали Навални е бил токсичен, защото виновното вещество не е разпознато. Русия няма да стартира следствие, до момента в който това не се случи, сподели той.

Песков твърди, че съветските медици са диагностицирали положението на Навални по сходен метод на немските лекари, само че сподели, че германците са побързали да заключат, че Навални е токсичен.

Европейски Съюз прикани Русия да организира " без значение и транспарантно следствие ", до момента в който немският канцлер Ангела Меркел прикани виновните да бъдат подведени под отговорност.

Френското външно министерство посочи, че е мощно обезпокоено от " закононарушението " и прикани за " бързо и транспарантно следствие ", с цел да бъдат изправени виновните на съд.
   

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР