Снимка: Националния институт по метеорология и хидрологияВ следващото денонощие през

...
Снимка: Националния институт по метеорология и хидрологияВ следващото денонощие през
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават: Валежи с гръмотевици и градушки в 14 области в утрешния ден

Снимка: Националния институт по метеорология и хидрология

В идващото денонощие през страната ще минава леден атмосферен фронт.. Синоптиците предизвестяват, че на следващия ден ще има жълт код за интензивни превалявания с гръмотевици и градушки в 14 области от Североизточна и Югозападна България. Това демонстрира картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология.

В идващото денонощие през страната ще минава леден атмосферен фронт. С до сдържан, в Дунавската низина - и краткотрайно мощен северозападен вятър, ще нахлува студен въздух. През нощта на обособени, а денем на повече места в Западна и Централна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Вечерта явленията ще обзет североизточните региони.

По-голяма възможност за местни интензивни извалявания и градушки има в Рило-Родопската област. Максималните температури ще са най-вече сред 29° и 34°, малко по-високи в Югоизточна България. След краткотрайното покачване през нощта, атмосферното налягане денем още веднъж ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР