снимка: НАСАЗа учените това е наистина гокямо събитие. Ето и

...
снимка: НАСАЗа учените това е наистина гокямо събитие. Ето и
Коментари Харесай

Капсулата с проби от астероида Рюгу се приземи в пустинята Вумера в южна Австралия

снимка: НАСА

За учените това е в действителност гокямо събитие. Ето и детайлности: 

Капсулата с проби от метеорита Рюгу  се приземи в пустинята Вумера  в южна Австралия, заяви АП.

Агенцията прецизира, че там се намира зона с стеснен достъп,  където е съсредоточена военната и гражданската галактическа стратегия  на страната.

" Днес в 04:31 часа японско време (21:31 българско време) всички интервенции, свързани с връщането на капсулата, завършиха.  Операцията беше съвършена   ", се споделя в известието от японската галактическа стратегия.

" Намерихме капсулата! Заедно с парашута! ", се показва в известието.

Сондата " Хаябуса 2 " беше изстреляна към метеорита Рюгу през декември 2014 година През март предходната година списание " Сайънс " заяви, че устройството е открило  минерали в проби от метеорита,  които съдържат кислородни и водородни атоми.

Сондата също по този начин събра фрагменти от почвата на Рюгу през юли 2019 година, създавайки неестествен кратер за това.

В резултат на задачата учените се надяват  да открият следи от вода или органични субстанции , които могат да отговорят на въпроса за разпространяването на живота във Вселената.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР