Снимка на русенска сграда е отличена в конкурса на Европейската

...
Снимка на русенска сграда е отличена в конкурса на Европейската
Коментари Харесай

Снимка на русенска сграда е отличена в конкурс на Европейската комисия

Снимка на русенска постройка е отличена в състезанието на Европейската комисия за снимки на сполучливо осъществени интернационалните планове "Европа в моя район ". Снимката, която ще е част от пощенска картичка, е на Речния информативен център на държавното дружество "Пристанищна инфраструктура ". Това оповестиха от държавното дружество.

Речният информативен център е построен по план "Създаване на речна осведомителна система по българската част на река Дунав - БУЛРИС ", финансиран по оперативна стратегия "Транспорт 2007 - 2013 година ". Снимката е дело на русенския фотограф Явор Мичев.

От държавното дружество напомнят, че Речният информативен център в крайдунавския град е открит публично на 10 септември 2015 година. Така България става първата страна в Европа с административен и действен център за надзор на трафика по река Дунав.

Системата БУЛРИС съставлява информационна мрежа в сходство с всички механически насоки при планирането, въвеждането и оперативното потребление на речните осведомителни системи (РИС) за обезпечаване на дейно и безвредно мореплаване по вътрешните водни пътища.



(Снимка: Пристанищна инфраструктура)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР