Снимка на младежи и деца, играещи хоро в езерото „Близнака”

...
Снимка на младежи и деца, играещи хоро в езерото „Близнака”
Коментари Харесай

Хорото на децата в Рила вредяло на природата? А когато “зелените” освинват на плажа "Корал"!

Снимка на младежи и деца, играещи хоро в езерото „ Близнака” в Национален парк „ Рила”, провокира голямо отвращение в обществените мрежи, написа " Труд " в собствен разбор.

Темата толкоз доста впечатли сътрудниците от малките екрани, че в понеделник тя бе съществена в утринните блокове. Кой е отговорен? Защо е отговорен? Каква ще е глобата за уредника на хорото? Ама за какво Дирекцията на Национален парк „ Рила” не е спряла по всевъзможен начин жестоките извършители? Такива въпроси се лееха от телевизионния екран и във фейсбук. Разбира се, новината потегли в обществената мрежа от деятели на добре познатите „ зелени” организации.

Заради хорото те желаят сметка от всички – от формалните управляващи, от нарушителите, даже от тези, които изясняват, че белята не е чак толкоз огромна – да, има нарушаване на наредбите и от екоминистерството незабавно оповестиха, че ще има огромна санкция. Но това не спря „ зелените” – стигна се до такава степен, че даже непосредствено си желаеха прекъсване на лифта до рилските езера. Причината – не трябвало да има доста хора в региона, тъй като съсипвали природата. Най-накрая ще го добутат и до искане за оставка на държавното управление поради хорото в „ Близнака”.

В същото време „ еколозите” вървят всяко лято на черноморския плаж „ Корал” – паркират коли и каравани върху пясъка и предпазените дюни и ги унищожават. Изхвърлят и купища отпадък тук-там, където сметосъбиращите камиони не могат да стигнат. И изкарват цяло лято гратис в личната си кочина. Но какво пък, нали не се заплаща.

Нищо, че сами желаят „ Корал” да стане предпазена територия. Но тогава завършек на кочините им. Няма да стъпят там, в случай че се употребява логиката им за Рила, че „ индивидът пречи на природата”. Очевидно става дума за следващия двоен стандарт на „ зелените” – когато те освинват природата, всичко е наред. Но дръзне ли някой различен да направи една стотна от тяхната кочина, вият до небето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР