Снимка на лекари, които спят на земята от изтощение край

...
Снимка на лекари, които спят на земята от изтощение край
Коментари Харесай

СНИМКА на лекари, спящи на пода до легло на пациентка с К-19, взриви мрежата

Снимка на лекари, които спят на земята от безсилие край леглото на болна от коронавирус пациентка обиколи обществените мрежи.

Кадърът е в действителност покъртителен и е изработен в болница в Ленинград.

Медиите разкриват и историята зад фотографията.



Както споделя един от лекарите, положението на дамата през нощта почнало да се утежнява. Започнала да изпитва зной, около това изпаднала и в суматоха. Заради това трябвало да бъде под непрекъснато наблюдаване.

"Пациентката беше преведена в реанимация. Тя стартира да изпитва мощна суматоха поради задуха - положението може да се съпостави с това на човек, който се дави.

Жената си мислеше, че не може да диша поради маската, молеше ни да я свалим, само че пък без нея падаше сатурацията и тя изпадаше в хипоксия - липса на О2 в кръвта. Затова и се постановяваше да я следим непрекъснато, в един миг пациентката дърпаше от себе си даже системите ", споделя Расул Назаров.

Той разкрива, че най-после изпитвали толкоз мощна отмалялост, изключително облечени в защитните костюми, че просто легнали на земята.

"Бяхме изтощени - и душевен, и физически, легнахме, не можехме да се държим на краката си, само че продължавахме да следим мониторите ", спомня си лекарят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР