Снимка, на която президентът на САЩ Доналд Тръмп разписва документ

...
Снимка, на която президентът на САЩ Доналд Тръмп разписва документ
Коментари Харесай

Снимката, която унижи цяла Полша заради Тръмп

Снимка, на която президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разписва документ комфортно седнал в Белия дом, а до него полският президент се е навел над бюрото, провокира доста мнения.

Това става при визитата на Анджей Дуда в Белия дом.

На фотото президентите на двете страни подписват контракта за стратегическо военно съдействие, като Тръмп седи зад масата, а Дуда стои до него, леко попривел се. Полският президент бе упрекнат, че е разрешил да бъде потиснат както той, по този начин и страната му. При това се напомня церемонията по подписването на меморандума сред Тръмп и Ким Чен-ун, на която двамата водачи седяха на масата.

Експерти разясняват, че посланието е, че американците не почитат поляците.

Дуда предложи да се построи американска военна база в страната, като тя може да даде 2 милиарда $.

Posting down left picture had no other purpose then to humiliate @AndrzejDuda and quite frankly he deserved that big time. However, this also humiliated entire Polish Nation. We aren’t your servants Trump, Duda is. Think about it. pic.twitter.com/ZBYRTRunvL
— FanTomas Szary (@T_Stanislawski) September 19, 2018
Самият Дуда отговори на критките в "Туитър ":

"Подигравките и нападенията на леви медии и някои политици демонстрират триумфа на визитата във Вашингтон ". Туитът е съпроводен от фотография, която демонстрира, че Дуда стои до Тръмп със съглашението.

Полската телевизия Belsat уволни шефа по обществените мрежи Иван Шило поради издание на фотографията в персоналната си страница във Facebook с надписа „ Отляво е президентът на Полша”.

На идващия ден след обявата на фотографията Иван Шило заяви на страницата си, че е уволнен без пояснения на аргументите. „ Уволниха ме. Без диалози, просто ме махната от служебните чатове и ви лишиха правото на достъп. Може някой ден да напиша за всичко това по-подробно. А може и не. Но това е дъното. Ръководителите не би трябвало да се извиняват, само че и да уволняват другите също не е работа”, написа Шило.

Today, it was my great honor to welcome @prezydentpl Andrzej Duda of Poland to the @WhiteHouse! pic.twitter.com/VdsTYdq9MN
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 18 September 2018
По-късно директорката на малкия екран Агнешка Ромашевская-Гузи декларирал, че мотивът за уволнението е „ шегата” на служителя с президента. По думите й договорът за военно съдействие със Съединени американски щати има голямо значение за сигурността на Полша и "това една от дребното тематики, които не са съображение за смешки на чиновниците от "Белсат ". При това майката на директорката е съветничка на президента Дуда.

Преди срещата стана ясно, че Вашингтон съществено преглежда молбата на Полша за непрекъснато наличие на американски военни, съобщи във вторник президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп.

Тръмп заяви, че към този момент е обсъждал с Дуда въпроса за основаване на американски военни бази в Полша. Според него тази страна има мощно предпочитание "Съединените щати да участват там за непрекъснато ". "Ние доста съществено преглеждаме това ", добави президентът на Съединени американски щати.

През юли, по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел, Дуда и Тръмп разискаха въпроса за разширение наличието на американски войски в Полша. По-късно същия месец непрекъснатият представител на Съединени американски щати в НАТО Кей Бейли Хъчинсън съобщи, че Съединените щати изследват полското предложение, само че дефинитивно решение по въпроса не е взето.

Министърът на защитата на Полша Мариуш Блащак към този момент разгласи, че Варшава е подготвена да поеме издръжката на американските войски, които вероятно ще бъдат основани в страната. През май беше обявено, че полската страна е подготвена да отдели 1,5 - 2 милиарда $ за задачата.

В момента в Полша на ротационен принцип е основана американска танкова бригада с обща бройка от 3,5 хиляди военнослужещи. На територията на страната се намира и многонационален батальон на НАТО.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР