Снимка на фотографа Го Накамура от Гети разплака социалните мрежии

...
Снимка на фотографа Го Накамура от Гети разплака социалните мрежии
Коментари Харесай

Снимка на лекар, прегърнал възрастен мъж от COVID-отделение, разплака социалните мрежи

 Снимка на фотографа Го Накамура от " Гети " разплака обществените мрежии сподели образно по какъв начин наподобяват празниците за пациентите и лекарите в Коронавирус отделения по целия свят.

На фотографията виждаме възрастен мъж, пациент с ковид, който плаче и е прегърнат от доктор в защитно облекло. Трогателният миг беше запечатан в американския Ден на благодарността - празник, който обичайно се свързва със фамилни събирания.

Лекарят на фотографията доктор Джоузеф Варън от Хюстън, Тексас, описа за тъжният миг. " Подготвях се да вляза в моето Коронавирус поделение, когато видях този възрастен мъж. Той беше станал от леглото си и се опитваше да излезе от стаята. Мъжът плачеше ", описа Варън пред Си Ен Ен.

Лекарят се доближил към него и го попитал за какво плаче. " Отговори, че желал да бъде със брачната половинка си. И аз просто го прегърнах. И аз бях печален в този ден ", споделя Варън.

Той споделя, че е извънредно мъчно да изградиш пълноценна връзка с пациентите си по време на пандемията и това плаши доста от тях: " Представете си, намирате се в стая, в която лекарите влизат единствено със скафандри. Не си поддържате връзка с други хора персонално, единствено по телефона и то в случай че имате шанс. "

За възрастните хора е изключително мъчно. Повечето са извънредно самотни, усещат се изолирани, споделя Варън.

След Деня на благодарността имало един пациент, който се опитал да се промъкне през прозореца: " Те са изолирани до степен, в която желаят да изоставен. Това е доста тъжно ".

Лекарят споделя още, че възрастният мъж от фотографията се е справил доста добре с вируса и може да бъде изписан от болничното заведение през уикенда.

" Имаме толкоз доста пациенти, че от време на време не можем всички да се прегърнем, да се хванем за ръце или най-малко да се опитаме да бъдем хора ", споделя още Уорън, който навършва 256 поредни дни работа в понеделник.

Медикът споделя и своето " отчаяние " от неспазването на главните хигиенични ограничения за попречване на разпространяването на вируса: потреблението на маски, отдалеченост и измиване на ръцете.

" Хората вършат всичко неправилно: вървят по питейни заведения, заведения за хранене, търговски центрове, това е полуда ", споделя той.

През ноември Тексас стана първият щат, надхвърлил един милион случаи на позитивен коронен вирус от началото на епидемията, натрупвайки повече от 21 800 смъртни случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР