Снимка на фотографа Го Накамура от „Гети“ разплака социалните мрежи

...
Снимка на фотографа Го Накамура от „Гети“ разплака социалните мрежи
Коментари Харесай

Самотен Ден на благодарността: Снимка на възрастен пациент с COVID-19 разплака мрежата

Снимка на фотографа Го Накамура от „ Гети “ разплака обществените мрежи и сподели образно по какъв начин наподобяват празниците за пациентите и лекарите в Коронавирус отделения по целия свят.

На фотографията виждаме възрастен мъж, пациент с ковид, който плаче и е прегърнат от доктор в защитно облекло. Трогателният миг беше запечатан в американския Ден на благодарността – празник, който обичайно се свързва със фамилни събирания.

Лекарят на фотографията доктор Джоузеф Варън от Хюстън, Тексас, описа за тъжният миг.

„ Подготвях се да вляза в моето Коронавирус поделение, когато видях този възрастен мъж. Той беше станал от леглото си и се опитваше да излезе от стаята. Мъжът плачеше “, спомня си Варън.

Снимка: Getty Images

Лекарят се доближил към него и го попитал за какво плаче. „ Мъжът отговори, че желал да бъде със брачната половинка си. И аз просто го прегърнах. И аз бях печален в този ден “, споделя Варън.

Лекарят споделят, че е извънредно мъчно да изградиш пълноценна връзка с пациентите си по време на пандемията и това плаши доста от тях. „ Представете си, намирате се в стая, в която лекарите влизат единствено със скафандри. Не си поддържате връзка с други хора персонално, единствено по телефона и то в случай че имате шанс “, споделя той.

„ За възрастните хора е изключително мъчно. Повечето са извънредно самотни, усещат се изолирани “, споделя Варън.

Снимка: Getty Images

Медикът споделя, че не за първи път му се случва да утешава смутени пациенти. По мотив развиването на пандемията в Съединените щати доктор Варън разяснява пред Си Ен Ен, че се усеща извънредно сърдит от това, че хората не се преценяват с ограниченията.

„ Аз работя непрекъснато в последните 256 дни. Хората на открито вървят по питейни заведения, заведения за хранене, молове… Това е полуда. Ние работим, работим, работим, а хората не слушат и най-после стигат до моето интензивно поделение “, споделя Варън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР