Снимка на дете в София, облечено като Смъртта за Хелоуин,

...
Снимка на дете в София, облечено като Смъртта за Хелоуин,
Коментари Харесай

За поредна година СНИМКА на българско дете в хелоуински костюм взриви мрежата

Снимка на дете в София, облечено като Смъртта за Хелоуин, провокира яростен спор в мрежата, написа Glasnews.bg.

Разделението бе дали би трябвало да се чества изобщо този празник у нас. Според мнозина значимото в тази ситуация е желанието на детето.

`За

" Оставете децата да честват каквото си изискат, б*ти комплексарския народ, щом им е занимателно и им харесва дано го честват, б*ти кретените в тая страна, всеки комплексар. Повечето такива онлайн изглеждате всякаш за вас всеки ден е Хелоуин, бачкате 8 часа и се разхождате като изнервени зомбита. Пийнете си успокоителните ", поучава Марио П.

" Само ходите и снимате, оставете децата да си живеят детството и да не се усещат обезпокоени, че ще ги снимате и качвате по групите. Всеки си чества каквото желае, който желае Хелоуин да чества, кой желае 9 септември да си прави митинги и по този начин. ", отбелязва различен.

Други не смятаха тъкмо по този начин.

" Този гнусен американски празник изобщо не би трябвало да се загатва в България! Малко ли български и християнски празници имаме? ", написа Наско П.

Не липсваха и отзиви, че това, че почиташ този празник, не значи, че не почиташ Деня на националните будители.

Празникът Хелоуин се отбелязва всяка година на 31 октомври - в навечерието на католическия Ден на Вси светии на 1 ноември. Първоначално е публикуван в англоезичните страни, само че след това става известен в огромна част от Европа, Латинска Америка, Австралия, Нова Зеландия и някои азиатски страни.

Честването на Хелоуин води началото си от традициите на античните келти в Шотландия и Ирландия.

Черният и оранжевият цвят обичайно се свързват с празника. Оранжевото символизира мощ и устойчивост, а дружно с кафявото и златното - прибиране на реколтата и есента. Черното нормално е знак на гибелта и мрака и служи за увещание, че преди време Хелоуин е бил фестивал, маркиращ границите сред живота и неговия край.

Той е вторият най-комерсиален празник след Коледа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР