Снимка: МЗХГУправителният съвет на ДФ Земеделие взе решение за отпускане

...
Снимка: МЗХГУправителният съвет на ДФ Земеделие взе решение за отпускане
Коментари Харесай

Отпускат се 3,5 млн. лв. за реализация на родното производство на агнешко месо

Снимка: МЗХГ

Управителният съвет на Държавна фирма „ Земеделие ” взе решение за разпределяне до 3 500 000 лева помощ de minimis на кланици за компенсиране на част от разноските за превоз, логистика и реализация на месо от дребни преживни животни в комерсиалната мрежа през 2020 година

Помощта има за цел да подкрепи родните производители да осъществят на пазара отгледаните от тях агнета и ярета при въведеното изключително състояние у нас поради пандемията от ковид (COVID-19). Срокът за кандидатстване по държавната помощ е от 31 март до 31 май 2020 година, като дотациите ще бъдат платени до 30 юни 2020 година, пише pleven.utre.bg.

Подпомагане ще получат кланиците, които са свързващото звено сред земеделските стопани и търговците. Те ще изкупуват живи агнета и ярета от фермерите и ще извършат клането на животните. Подпомагането е ориентирано към дребните и междинни фермери, чиито стада не надвишават 500 глави животни. Добитото месо ще се осъществя на територията на цялата страна. В България има настоящи 64 кланици, които могат да правят кръвопролитие на дребни преживни животни.

Единичната ставка е в размер на 7 лева за едно дребно преживно животно. За да получи подпомагането кланицата следва да е закупила от земеделските стопани дребно преживно животно на цена не по-ниска от 5 лева./кг. живо тегло без Данък добавена стойност.

Указанията за държавната помощ ще бъдат оповестени на уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие “.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР