Снимка: МЗХГКлючовите теми за България в дебата за бъдещата ОСП

...
Снимка: МЗХГКлючовите теми за България в дебата за бъдещата ОСП
Коментари Харесай

Танева приветства обявяването на амбициозните цели в Зелената сделка

Снимка: МЗХГ

Ключовите тематики за България в дебата за бъдещата ОСП остават по-амбициозна външна конвергенция, продължаването на обвързаната поддръжка и запазването на Националната преходна помощ.  

Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на неофициална видеоконферентна среща на министрите на земеделието на Европейски Съюз, написа topnovini.bg.

По думите й, точно последните две подкрепят уязвимите и недофинансирани браншове в земеделието, оповестяват от земеделското министерство.

Министър Танева добави, че страната ни упорства за изключване на дребните аграрни стопани от контрола на условността.  Българският министър приветства оповестяването на амбициозните цели в Зелената договорка.

„ Това е осъзната социална нужда и ние би трябвало да дадем задоволително финансова опция на нашите фермери да бъдат основна част от постигането на тези цели. Имплементирането им в стратегическите ни проекти би трябвало да бъде в сходство с националните специфики “, безапелационна бе Десислава Танева.

Тя акцентира, че заради това би трябвало да се дефинират задоволително надеждни знаци за оценка на всяка страна. Министър Танева посочи, че  всички фермери в Европа чакат с интерес приключването на дебата за ОСП 2021-2027 година и приемането на Многогодишната финансова рамка.

Тя акцентира, че Хърватското председателство е постигнало забележителен прогрес, а отчетът му е база за продължение на дебата за идващия програмен интервал. Десислава Танева изрази вяра, че по време на Германското председателство новата ОСП ще бъде финализирана.По време на срещата през днешния ден министрите разискаха и известието на Европейска комисия до европейския парламент и до Съвета: „ Към по-устойчив лов на риба в Европейски Съюз: настоящо положение и ориентации за 2021 година “. По отношение на Черно море, което се отличава със своето характерно риболовство, министър Танева означи, че е реализиран прогрес в границите на Генералната комисия по риболовство за Средиземно море.

Министърът бе безапелационна, че  би трябвало да бъдат оценени и напъните на България и Румъния за възстановяване на събирането на данни и на успеваемостта на осъществявания надзор.

„ Огромно предизвикателство остава установяването на ефикасен модел за ръководство на споделените с трети страни ресурси в Черно море. Прилагането на единни ограничения и дейности от всички черноморски страни е основна стъпка към устойчивото риболовство в този воден басейн в дълготраен проект “, сподели още земеделският министър. По думите й, бъдещите решения за Черно море следва да се базират на първо място на ясни научни данни и рекомендации.

Министър Танева посочи, че по този начин  ще се подсигурява равнопоставеност сред страните в приноса им за реализиране на задачите за резистентност в рибарството.  Тя увери сътрудниците си министри, че страната ни ще продължи да сътрудничи на всички равнища за превъзмогване на компликациите при използването на районния метод в Черно море.Десислава Танева благодари на Европейска комисия за пакета от ограничения, посредством които бе подкрепят бранш " Рибарство и аквакултури " поради пандемията COVID-19.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР