снимка МВРНезаконни постройки в бившата резиденция на Тодор Живков, която

...
снимка МВРНезаконни постройки в бившата резиденция на Тодор Живков, която
Коментари Харесай

Бутат три незаконни постройки на Божков в бившата резиденция на Тодор Живков

снимка Министерство на вътрешните работи

Незаконни постройки в някогашната резиденция на Тодор Живков, която понастоящем е благосъстоятелност на Васил Божков, ще бъдат бутнати. 

Общинското направление по архитектура и градоустройство е издало 4 нови заповеди за унищожаване на противозаконни обекти на територията на естествен парк „ Витоша “, съобщи.

Обектите се намират край вила " Аглика ". Става дума за постройка за обслужващ личен състав, едноетажна постройка за контролно-пропусквателен пункт, гараж и железна преграда. Заповедите за премахването им са връчени, оповестиха от НАГ.

Оттам напомнят, че тече инспекция за законосъобразността и техническото положение на 17 градежа на територията на естествен парк „ Витоша “ в осъществяване на предписание от Върховната административна прокуратура.

За прилежаща постройка към Групово дело „ Брезовица “ е издадена заповед за унищожаване, която е в процедура по оповестяване. Предприети са и дейности по унищожаване на ограда. След влизане в действие на издадените заповеди, притежателите ще получат покана за непринудено унищожаване.

В случай, че не бъдат изпълнени, Столичната община ще пристъпи към дейности по наложително унищожаване, изясняват от НАГ. 

Оттам напомнят, че през 2020 година в някогашната резиденция на Тодор Живков, сега на укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков, са били открити още 3 противозаконни градежа: едноетажна постройка с прилежаща тераса и непълен полуподземен етаж-оранжерия, двуетажна офисна постройка с гараж, хранилища и два навеса и едноетажен склад.

Заповедите за унищожаване бяха обжалвани от притежателя, като правосъдните производства още не са завършили. Цялостната инспекция на обектите в естествен парк „ Витоша “ ще продължи и през 2021 година, прибавят от НАГ. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР