Снимка: МВРНа още 8 ГКПП-та в страната предстои да бъде

...
Снимка: МВРНа още 8 ГКПП-та в страната предстои да бъде
Коментари Харесай

Комисар Писанов: На още 8 ГКПП-та монтираме новата система, граничните полицаи ще проверяват всички автомобили за задължения

Снимка: Министерство на вътрешните работи

На още 8 ГКПП-та в страната следва да бъде инсталирана новата система, която към този момент работи на граничен пункт " Калотина ". С нея граничните служители на реда ще ревизират всички коли, които влизат и излизат от страната за отговорности, разгласи тази заран на пресконференция комисар Иво Писанов от " Пътна полиция ", написа Блиц.

Шофьорите с фишове ще бъдат отбивани настрана и ще имат два часа да платят посредством ПОС терминал. В случай, че решат да не заплащат санкциите, ще им бъдат отнети книжката и талона, а в случай че колата, която карат е на тяхно име, тя ще бъде спирана от придвижване. " Никакви ограничавания няма за овакантяване на страната. Хората, които имат отговорности и влезнали в действие санкции, нямат правото да карат ", безапелационен бе комисар Писанов от " Пътна полиция ".

По думите му всеки отговоря за осъществените от него нарушаване и би трябвало да го заплати, в противоположен случай му се лишава книжката, изясни още веднъж той. 

Според него системата не е нова, тя е употребена и до момента само че по родните пътища. " Това е развой, който по този начин или другояче тече на пътя. Хората, които имат отговорности, влезнали в действие, само че незаплатени санкции, нямат право да карат. Така е по закон. Ако те са водачи, им се лишава книжката до заплащането на санкцията, както и в случай че ръководят личния си автомобил, същия се стопира от придвижване ”, сподели комисар Писанов. " Ако кара непозната кола и има санкции, също би трябвало да ги заплати. Всички МПС-та и пасажерите се ревизират, в случай че към тях има невръчени електронни фишове ", добави Писанов.

" Ако водач излиза от страната с непозната кола, санкцията се заплаща от направилия нарушаването. Тоест в случай че водачът, който ръководи автомобила има дължими санкции, той би трябвало да заплати личните си отговорности, в противоположен случай му се лишава шофьорската брошура ", допълни Писанов.

Той изясни още, че ще се ревизират и пасажерите в колите и на тях също ще им бъдат връчвани фишове и актове, в случай че имат такива. Според Писанов при срив на системата – в случай че не работи постерминалът, този, които дължи санкции, ще би трябвало да откри метод да си ги заплати.

" Глобите може да се платят по банков път, през компании медиатори, през портала на Министерство на вътрешните работи, както и с онлайн банкиране ", изясни комисарят. Той настоя че няма метод водачите да не знаят за нарушаванията и санкциите, които са им били наложени, по-скоро недобросъвестно заобикалят заплащането им.

Иво Писанов уточни още, че в понеделник или сряда идната седмица системата ще проработи и на другите осем гранични пункта. " Превантивен е е резултатът, който ние чакаме. Гранична полиция няма терзания, че ще се образуват тапи в дейния летен сезон, който следва ", настоя той. Към момента се тества, с цел да схванат дали на границите да има по едно или две гишета за заплащането на санкциите.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР