Снимка: mvr.bgНа следобеден брифинг СДВР предостави информация за ситуацията, свързана

...
Снимка: mvr.bgНа следобеден брифинг СДВР предостави информация за ситуацията, свързана
Коментари Харесай

Главен комисар Хаджиев: Барикадите ще бъдат премахнати, ще намалим броя на полицаите на протеста

Снимка: mvr.bg

На следобеден брифинг Столична дирекция на вътрешните работи даде информация за обстановката, обвързвана с протестните дейности в София, пиш Канал 3.бг.

Ето какво съобщи директорът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Георги Хаджиев:

" През нощта бе изработен несполучлив опит да се пролее кръв в центъра на София, да се взриви гражданския мир. Имаше къртене на преместваеми уреди, кофи за отпадък, пейки, създаване на барикади. Позиционираха камъни, павета, бутилки, за потребление против силите на закона.

Барикадите блокираха даже и колата за спешна помощ. Неформалните водачи на барикадите поставяха майки с деца като жив щит. Установена беше група на 15-20 лица, които следваха държанието на ултраси, раздаваха и бухалки и вериги, връзваха кофи за отпадък, велосипедисти обикаляха с радиостанции. Всичко това беше за провокация.

За нас това не е война. Ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи реши да понижи броя на служителите на реда и в ранните часове да предприеме дейности. Организаторите на митингите да съблюдават реда и законите, да не нарушават мира и правата на останалите жители.

Искаха да ни обвинят в полицейско принуждение, Столична дирекция на вътрешните работи ще възвърне естествения метод на живот в столицата, барикадите ще бъдат отстранени, пречи се на останалите жители да се придвижват свободно ".

Междувременно се разбра, че няма задържани след 30-ия ден на митингите в столицата. Това стана ясно след утринния брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР