Снимка: МСМинистър-председателят Бойко Борисов ще участва в Общия дебат на

...
Снимка: МСМинистър-председателят Бойко Борисов ще участва в Общия дебат на
Коментари Харесай

Борисов ще участва в редовната сесия на Общото събрание на ООН

Снимка: Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие в Общия спор на 75-ата постоянна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, която стартира през днешния ден и завършва на 30 септември.

Темата на дебата тази година е: „ Бъдещето, което желаеме, и Организация на обединените нации, от която се нуждаем: потвърждаване на груповия ни ангажимент към мултилатерализма - справяне с пандемията COVID-19 посредством ефикасни многостранни дейности “, написа tribune.bg.

Заради ковид международният конгрес ще се организира напълно онлайн, а не в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, оповестиха от държавната пресслужба.

По време на своето изявление в Общия спор на международните водачи, министър-председателят Борисов ще показа позициите и целите на България по необятен набор от въпроси, включени в дневния ред на сесията и представляващи интерес за нашата страна в районен и световен проект.

През актуалната 2020 година България отбелязва 65-годишнина от приемането й за член на международната организация. Преди откриването на Общия спор на 22 септември, министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие в първата за Десетилетието на действието Среща на високо ниво по устойчивото развиване.

Във фокуса й ще са дейностите по линия на Целите на Организация на обединените нации за стабилно развиване, избрани от международните водачи с резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации на 25 септември 2015 година Тогава страните членки одобриха документа „ Да преобразим нашия свят: Дневен ред за стабилно развиване до 2030 година “, начертал 17 цели в три измерения - икономическо, обществено и екологично. Сред ограниченията са: премахване на бедността, обезпечаване на здравословен живот, качествено обучение, стопански напредък, понижаване на неравенствата, битка с изменението на климата, мир, правдивост и мощни институции.

По време на изявлението си на срещата на високо ниво през днешния ден министър председателят Бойко Борисов ще сложи акцент върху нуждата от тясно съдействие и координирани дейности при осъществяването на задачите, чиито основен принцип е „ Никой да не бъде зарязан “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР