Снимка: МСМинистър-председателят Бойко Борисов проведе среща с посланика на САЩ

...
Снимка: МСМинистър-председателят Бойко Борисов проведе среща с посланика на САЩ
Коментари Харесай

Борисов прие Херо Мустафа и обяви: Стратегическият диалог България - САЩ е от изключително значение

Снимка: Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с посланика на Съединени американски щати Херо Мустафа. Фокус на диалога бе идната Първа сесия на Стратегическия разговор България-САЩ, която ще се организира на 8 януари у нас с присъединяване на заместник-държавния секретар по политическите въпроси на Съединени американски щати Дейвид Хейл и ръководената от него делегация, оповестиха от държавната пресслужба, написа Канал 3.бг.

В рамките на срещата на министър-председателя с дипломат Мустафа бе разисквано стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати, във връзка с което беше призната рамка с съответни области на съдействие по време на визитата на Борисов в Белия дом през ноември предходната година.

„ Стратегическият разговор България-САЩ е от извънредно значение за развиването на връзките сред двете страни. Целта е посредством надграждане на партньорството да бъдат реализирани съответни резултати в основни области от съвместен интерес като сигурност и защита, битка с тероризма, енергийна сигурност, правоприлагане, обучение, връзки сред народите “ , акцентира министър председателят Борисов.

В хода на диалога сред министър-председателя и посланика на Съединени американски щати бяха маркирани откритите отлични връзки сред България и Съединени американски щати в региона на сигурността и защитата както по двустранна линия, по този начин и в границите на НАТО. Дискутирани бяха още въпроси от сферата на върховенството на закона.

Премиерът подчертава, че страната ни има интерес от още по-силно задълбочаване на търговско-икономическите връзки със Съединени американски щати като се резервира позитивната наклонност за резистентен напредък на двустранната търговия. Подчертана бе значимостта на съдействието сред България и Съединени американски щати в областта на енергетиката, което има капацитет да способства за подсилване на енергийната сигурност на страната ни и диверсификация на енергийните източници и направления, в това число чрез импорт на полутечен природен газ.

Премиерът Борисов и дипломат Мустафа разискаха още настоящи тематики от интернационалния дневен ред. На срещата участва също Джесика Ким, непрекъснат консултант по юридическите въпроси към Посолството на Съединени американски щати в България.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CoLLectoRitioner (преди 22 минути) Рейтинг: 165 | Одобрение: -75 Г-н Борисов е най-мъдрият общественик на Балканите!  0  1 nimfa1925 (преди 24 минути) Рейтинг: 1339 | Одобрение: 684 И отново ние ще сме от страната на булката. [email protected]Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР