Снимка: МС Премиерът Бойко Борисов обяви, че съжалява за оставката

...
Снимка: МС Премиерът Бойко Борисов обяви, че съжалява за оставката
Коментари Харесай

Борисов от Мюнхен: Съжалявам за оставката на Мей

Снимка: Министерски съвет
Премиерът Бойко Борисов разгласи, че съжалява за оставката на английския министър председател Тереза Мей. По-рано през днешния ден тя разгласи, че ще подаде оставка като водач на ръководещата Консервативна партия партия на 7 юни и ще остане отпред на служебно държавно управление до избирането на нов партиен водач.

" Съжалявам, с Тереза Мей фактически работихме доста добре всички ", разгласи Борисов пред публицисти в Мюнхен след среща с министър- ръководителя на Бавария доктор Маркус Зьодер.

" Дано не ми се осъществен най-страшните прогнози, че месеци наред поради Тереза Мей и вярата, че ще създадем Брекзит като хората, да не понесем проблеми и едните и другите “, разяснява министър председателят, представен от " Фокус ". " Сега тя ще си тръгне, ще пристигна някой различен и ще каже: " било, каквото било, когато имаме 70 и недостатък депутати, да си приказваме отново. Няма да бъде правилно и почтено ", съобщи Борисов.

" Двустранните връзки сред България и Германия са отлични, със стратегическа значимост, а връзките с Бавария са най-активните и динамично разрастващите се измежду немските федерални провинции ", съобщи министър председателят по време на срещата си с министър-председателя на Свободната страна Бавария доктор Маркус Зьодер, която се състоя  в Мюнхен.

Разговорите сред Борисов и Зьодер бяха продължение на сполучливата и продуктивна среща, която двамата организираха в София при започване на май. Днес във фокуса на разискванията бяха стопанската система и вложенията, регистрират от пресцентъра на Министерския съвет.

По време на срещата Маркус Зьодер означи, че е впечатлен от това какъв брой доста немски фабрики се откриват в България.

" Очакваме още по-засилено икономическо съдействие. Придаваме огромно значение на доверието на баварския бизнес за търговия и вложения в нашата страна, и поставяме старания в тази посока ", акцентира министър-председателят Бойко Борисов. Той добави, че за страната ни е от изключителна значимост разширението на наличието на български артикули на баварския пазар в перспективни браншове като електрониката и електротехниката, машиностроенето, химическа индустрия, селското стопанство и други

" Стремим се да развиваме новаторски производства с висока добавена стойност и да подобряваме опциите за развиване на технологиите ", сподели още министър председателят. Той добави, че България интензивно работи за още по-добри условия за привличане на вложители, в това число посредством реформиране на професионалното обучение и подготвянето на квалифицирани фрагменти, посредством намаляването на административната тежест и развиването на индустриалните зони.

Двамата министър председатели бяха безапелационни, че политическият разговор сред България и Бавария е натоварен на всички равнища и ще продължи полагането на всички нужни старания за доразвиване на неизползвания капацитет.

Хората желаят сигурност, високи приходи, желаят да виждат развиване, ние това вършим сега. Лозунги не трябват, а заводи, вложения, индустриализация, съобщи Борисов пред публицисти в Мюнхен след срещата си с Маркус Зьодер. Премиерът посочи, че доста немски фабрики са направени в България, изключително в автомобилната промишленост, които с изключение на, че се основават, в следствие уголемяват производството си.
 
Българският министър-председател означи, че се работи интензивно за повече контакти сред българския и баварския бизнес, тъй че двете стопански системи да бъдат оптимално съединени. Те ни харесват, знаят, че сме постоянна и дисциплинирана страна, ние сме семейство във всяка една сфера, добави  Борисов и подчертава върху ползотворното съдействие с доста други федерални провинции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР