Снимка: Морско окоДиректорът на дирекция спорт в Община Варна Кристиан

...
Снимка: Морско окоДиректорът на дирекция спорт в Община Варна Кристиан
Коментари Харесай

Шефът на Спорта в община Варна: Държавата трябва да финансира довършването на стадион „Варна”

Снимка: Морско око

Директорът на дирекция спорт в Община Варна Кристиан Димитров е в комисията под егидата на министъра на спорта, подписала меморандум сред четирите страни (България, Гърция, Румъния и Сърбия) за взаимно домакинство на европейско и международно състезание по футбол (2028-2030 ) година.

В изявление за Дарик и dsport той приказва за два настоящи разновидността за завършването на стадион „ Варна ”, в който може да се играят мачове от сходни конгреси. 

„ Два са разновидностите този стадион да бъде приключен в точния момент. Първият е притежателите на стадиона в апортната договорка с общината сами да довършат оборудването в обозрими периоди и с ясна идея по какъв начин ще стане това. Вторият вид е да има държавно финансиране. Обмисля се сходна опция. Мое мнение е, че би трябвало да се  търси държавно финансиране, с цел да се довърши този стадион. Той би трябвало да бъде съгласуван с условията за осъществяване на мачове от Европейско състезание. За международно мъчно ще се преборим, защото там средата е доста конкурентна. За Европейско имаме действителни шансове. Два са разновидностите за довеждане докрай на оборудването, като се надяваме единият от тях да се случи. Стадионът няма да бъде единствено за спорт, само че и за доста културни всеобщи събития. Във Варна нямаме място, на което да можем да съберем 15-20, 30, или 50 хиляди души за провеждането на един огромен концерт да вземем за пример ”, съобщи Кристиан Димитров.

Запитан, в случай че бъдат обезпечени средства, за какъв брой време стадионът може да бъде приключен, шефът на спорта във Варна отвърна:

„ Вие видяхте стадионът на Лудогорец за какъв брой време беше изработен. Ако има ясна идея и финансиране, този стадион може да бъде подготвен за 2 години ”.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР