Снимка Министерство на правосъдиетоКатегорично няма да се въвежда трети пол

...
Снимка Министерство на правосъдиетоКатегорично няма да се въвежда трети пол
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Няма да има трети пол и еднополови бракове - Конституцията не го позволява

Снимка Министерство на правораздаването
Категорично няма да се вкарва трети пол и да се признават еднополови бракове, тъй като Конституцията не го разрешава. Това сподели министърът на правораздаването Цецка Цачева в предаването „ Тази неделя “ по бТВ по отношение на Истанбулската спогодба.

„ Ще продължа доброжелателно освен с сътрудниците от съдружното ръководство, само че и с всички народни представители. Апелът ми е дано, първо да прочетем, след което да разясняваме. Това е най-всеобхватният документ, който за пръв път слага в толкоз сбит тип противодействието против насилието и отбраната на дамите. Оттук насетне към тази спогодба има едни пояснителни бележки какъв наличие се влага във всяко едно разбиране – 75 страници са “, изясни Цачева и посочи, че във вторник в 11.00 часа в Аулата на СУ „ Св. Климент Охридски “ ще има необятно обществено разискване, където се надява, че ще се разсеят всички подозрения.

„ Няма да се трансформира Конституцията, няма да се вкарва трети пол, няма да се вкарват в образователните стратегии уроци отвън жена и мъж, няма да се признават еднополови бракове. Българската Конституция не разрешава. По Конституция бракът е сред мъж и жена “, акцентира Цачева. По думите? стандартите, че няма нищо неприятно да мъж да удари пестник на една жена би трябвало да бъдат изкоренени в нашето общество. Според Цачева освен у нас има такива проблеми.
За визитата на немският канцлер Ангелка Меркел в България, Цачева разяснява, че на първо място е добре, че Меркел е препотвърдила още веднъж позицията за положително съдействие сред Германия и България, газовият хъб във Варна и целите на българското председателство. „ Получихме висока оценка за тематиките на българското председателство. Все още има какво да създадем във връзка с правосъдната система и върховенството на правото. Такива двустранни срещи има и сега.

През декември месец видни специалисти от немското правораздаване бяха в София. Онова, от което ме боли като българка, е тогава когато сами си го създадем. Трябва да имаме реализирано единодушие тук у нас. Гражданското общество има право на мнение и показва своята позиция. В една демократична страна митингите не са нещо ужасно “, сподели още Цецка Цачева.
За това, че на 22 януари се навършва една година от встъпването в служба на Румен Радев като президент, Цецка Цачева, която бе на балотаж с него по време на изборите, разяснява: " Загубих изборите, само че когато губиш, не знаеш какво печелиш ". „ Спечелих житейски опит. Човек би трябвало от загубата да разчита и знаците на ориста. Явно не ми е било там мястото. В една акция включително и президентска, се отива с предизборна тактика и платформа в границите на целия мандат. За мен оценките би трябвало да се дават в края на мандата. Има още 4 години “, добави тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР