снимка Министерство на икономикатаВ условията на частичен лакдаун в държавата

...
снимка Министерство на икономикатаВ условията на частичен лакдаун в държавата
Коментари Харесай

Министър Борисов: Ще намерим най-бързите мерки за компенсация на бизнесите

снимка Министерство на стопанската система

В изискванията на непълен лакдаун в страната министерство на стопанската система се ангажира да откри бързи ограничения, с които да компенсира бизнесите, които ще бъдат наранени от новите ограничаващи ограничения.

За да бъде здрава икономиката, би трябвало да имаме и здрави хора. Постигнахме доста тежък баланс сред свободата на икономическия живот и строгостта на противоепидемичните ограничения по интернационалните стандарти. Това съобщи икономическият министър Лъчезар Борисов, по време на който беше оповестено решението на кабинета за налагане на локдаун в страната от петък вечерта до 21 декември,  съобщи.

Тези ограничения ще работят единствено три седмици и това обещаваме на бизнеса. Сектор " Търговия " остава напълно отворен, а не каквито оферти имаше. С това подсигуряваме доставки, индустрия, произвеждане и търговия. Изключение вършат моловете, безапелационен бе министърът.

Ще намерим най-бързите ограничения за отплата на бизнесите. Предложенията за отплата са посредством закрепени разноски или % на оборот. За това перо се отпускат 156 млн. лева - за ликвидна поддръжка, разкри Богданов.

Национална агенция за приходите също ще подкрепи ограниченията, с цел да са налични, обществени и транспарантни, разяснява икономическият министър.

От през днешния ден се анексират договорите с банките-партньори. Облекчени заеми ще получават дребните и междинните компании.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР