Снимка: Министерски съветПолитическият съвет на управляващата коалиция утвърди официалната номинация

...
Снимка: Министерски съветПолитическият съвет на управляващата коалиция утвърди официалната номинация
Коментари Харесай

Мнозинството вече знае кой ще е следващият здравен министър

Снимка: Министерски съвет

Политическият съвет на ръководещата коалиция утвърди формалната номинация за министър на опазването на здравето, оповестиха от държавната пресслужба. До рокадата се стигна след следствие на bTV, от което стана ясно, че досегашният титуляр проф. Николай Петров е сключвал контракти за стотици хиляди левове с компанията на собствен непосредствен.

На днешното постоянно съвещание водачите на партиите от обединението са разгледали няколко вероятни кандидатури. Предложението за министър ще бъде импортирано от премиера Бойко Борисов в Народното събрание незабавно след приемането на Бюджет 2018, оповестиха от „ Дондуков ” 1.

Сред другите тематики, които са били обсъждани от водачите на болшинството, са били и такива, свързани с съответни политически поръчки на обособените партии.

Така да вземем за пример ПГ на ГЕРБ и „ Обединени патриоти ” ще образуват екип от адвокати, който да изготви юридически разбор и да направи оферти за законодателни промени във връзка с отпадането на отминалостта за закононарушения при приватизационни покупко-продажби. Още преди година Бойко Борисов разгласи, че ще прави „ проверка на приватизацията ”.

Обсъдени са били и оферти за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Единната система за туристическа информация, промени, ограничаващи равнищата на шума в зимните и летните курорти, както и оферти, свързани с преместваемите обекти по плажовете – една от идеите на вицепремиера Валери Симеонов.

Политическият съвет на обединението е отчел, че реализирането на 4-годишната управническата стратегия на държавното управление за първите 6 месеца се извършва в период.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР