Снимка МарицаСклад за строителни материали в Смолян пусна за продажба

...
Снимка МарицаСклад за строителни материали в Смолян пусна за продажба
Коментари Харесай

Склад продава на безценица след потопа в Смолян

Снимка " Марица "

Склад за строителни материали в Смолян пусна за продажба на безценица стоката си, която бе отнесена по околовръстното на Смолян по време на бедствието предходната седмица. По време на потопа доста смолянчани снимаха видео на плуващите по пътните платна строителни материали. Видеата станаха шлагер в обществените мрежи. Собственикът на склада - Детелин Хаджиев, събираше стоката си с километри надолу от базата си, споделя " Марица ".

 

 „ Най-потърпевши от бедствието сме ние. Стоката от склада я събирахме из целия град, което можахме да съберем, несъмнено. Тепърва ще прецизираме вредите, само че са за десетки хиляди левове ", описа Хаджиев. И добави, че бедствието го върнало доста обратно, доста старания и труд отишли напразно. Хаджиев съумял да събере пръснатите материали благодарение на другари и познати. 

" С екскаватор разчиствахме към склада калта и наносите от дерето. Нямаме застраховка на имуществото ", изясни Хаджиев. 

Той и останалите търговци са безапелационни, че наводнението при тях се случило поради човешка интервенция, защото дерето, което отнесе склада му и наводни околовръстното на регионалния град, постоянно е било изсъхнало. Според тях повода е настоящо сега сечище, отворило път на водата.

  " Два камиона трупи запушиха дерето и водата излезе. Дърпат ги в дерето, не са ги махнали в точния момент и стана белята. Обезлесиха дерето и водата текна ", разяснява Хаджиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР