Снимка МарицаИзвестният пловдивски бизнесмен Стоян Сариев почина снощи. 67-годишният бизнесмен

...
Снимка МарицаИзвестният пловдивски бизнесмен Стоян Сариев почина снощи. 67-годишният бизнесмен
Коментари Харесай

Марица: Починалият бизнесмен Стоян Сариев беше сред първите български строители пробили в Германия

Снимка " Марица "

Известният пловдивски предприемач Стоян Сариев умря нощес. 67-годишният предприемач беше един от най-колоритните строителни бизнесмени под тепетата. Освен издигнатото от неговата компания " Стоянстрой ", той сътвори и една от първите частни езикови гимназии в Пловдив, написа " Марица ". 

В зората на демокрацията, през 90-те, Сариев е изкушен за малко от политиката. В тези години той е измежду първите демократи от партията Български либерален конгрес (БДФ). В тези години негови близки другари желаят да го предлагат за кмет на Пловдив, само че Сариев избра бизнеса и по този начин през годините разви сполучлива строителна компания. “Беше един от ветераните, компанията му бързо влезе в топ 5 измежду новите строители в Пловдив. Ще го запомня като бизнесмен в същинския смисъл на думата. Стоян Сариев умееше да рискува и самоуверено се включваше във всевъзможни по-мащабни планове. Оригинален, съобразителен и самоуверен – той стана толкоз сполучлив през годините точно с помощта на тези свои качества ”, сподели за него шефът на Камарата на строителите в Пловдив Пламен Иванов.    

Сариев е измежду първите наши строители, които пробиват в Германия. Води там своя група още в далечната 1993 година Работниците му са по строителните площадки на Франкфурт на Майн, където подвигат жилищни здания. Няколко години работи по същата скица и в Кишинев, Молдова, където с изключение на жилища гради и офиси за локалния бизнес. Още през 2004-а той

първи заприказва за небостъргач в Пловдив 

и даже стартира собствен план. Мястото, където можеше да се появи 100-метровият билдинг, беше на Марково тепе, което предприемачът купи през 2003 година от общината, като съсобственик на атрактивния имот. В последните години Сариев разгласи, че отхвърля да се състезава за публични поръчки в родния си Пловдив, тъй като търговете се правели за избрани компании. Тогава той отиде да работи в морската ни столица Варна, където построи няколко детски градини и направи ремонта на учебно заведение „ Васил Левски “ в квартал „ Аспарухово “. 

Продължение в https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/koy-beshe-pochinaliqt-biznesmen-stoqn-sariev-i-kakvo-uspq-da-postroi

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР