Снимка marica.bgВече 7 месеца Кристиян Налбантов от Панагюрище не може

...
Снимка marica.bgВече 7 месеца Кристиян Налбантов от Панагюрище не може
Коментари Харесай

Битият Кристиян от Панагюрище плаче, като чуе „градина“

Снимка marica.bg

Вече 7 месеца Кристиян Налбантов от Панагюрище не може да се отърси от напрежението, претърпян още на втория ден от тръгването си в детска градина „ Пролет “ в родния си град. Момченцето, което по време на случая е едвам на 2 години и 3 месеца, се разплаква жално единствено при споменаването на думата „ градина “. Това описаха родителите на детето, които през вчерашния ден пропътуваха в неприятното време дистанцията от Панагюрище до Пазарджик, с цел да се включат в митинга на родители против насилието над малчугани в детски и образователни заведения, заяви marica.bg. И също като множеството участници бяха довели Кристиян, а той с любознание наблюдаваше протичащото се на митинга. Но се виждаше, че за разлика от останалите хлапета усърдно върви след тримата си възрастни придружители от фамилията и явно се опасява да се отдели от тях.

„ Много ни е мъчно, тъй като всички работим, описа бабата на момченцето Теодора Налбантова. Редуваме се кой когато е свободен и си отглеждаме внучето у дома. Като се случи да ни съвпаднат промените с таткото, караме остаряла баба да пътува от село всеки ден, с цел да оказва помощ. Но Кристиян не желае и да чуе за градина. Казва, че там госпожата щяла да го бие, и плаче. Още не е надживял напрежението “.

За случая с панагюрчето се разчу, откакто на 5 септември предходната година татко му разгласява в обществените мрежи ужасяващи фотоси, от които се вижда по какъв начин цялото му личице е насинено.

Този ден дядото отива да вземе внучето си. Пита учителката Павлина Ерова за какво то е в това положение, а тя твърди, че е ухапано от по-голямо дете. Вече на открито мъжът вижда, че с изключение на кръговиден белег, наподобяващ следи от зъби, синини има и по другата буза. Връща се и желае пояснение. Госпожата продължава да упорства, че е било единствено захапване.

След като се прибира у дома, Кристиян е очевидно доста смутен, само че не споделя какво се е случило. През нощта се буди разтревожен и отново плаче. Едва на идващия ден споделя, че е обичай от учителката, тъй като плачел. Тогава ядосаният татко разгласява ужасяващите фотоси във Facebook.

„ Нормално е едно дете да плаче, когато за пръв път се отделя от родителите си, споделя Теодора Налбантова. Ако това изнервя някого в градината, значи мястото му не е там “.

Тя демонстрира мас, който бил даден на дядото от градината със съвет да мажат с него травмираните сектори, с цел да не посиняват. В напътствията на мазилото написа, че е за ставни болки и не трябва да се може по лицето, а дребният се прибрал намазан щедро, в това число и край очите. Бабата не крие подозренията си, че и други ученици може би са били мазани, с цел да се прикрият сходни произшествия.

Налбантови завели сина си на доктор и извадили здравно удостоверение, в което настояват, че изрично са разказани следи от удари на възрастен. Подали сигнали в полицията и прокуратурата. Заведеното досъдебно произвеждане обаче е прекъснато заради липса на доказателства. На фамилията е обяснено, че единственият метод да търсят отмъщение е посредством частно гражданско дело. Те към този момент са го завели, като искът им не е за пари - ще упорстват госпожата да получи присъдата, планувана за такива действия в Наказателни кодекс - от 5 месеца до 3 години затвор.

След абсурда в Панагюрище се разчува и за други деца, потърпевши от експанзията на същата учителка. Родители търсят Налбантови особено с цел да им опишат патилата си. Някои се осмеляват да създадат това и в народен ефир.

Панагюрка, към този момент в зрелост, още има белег на носа, след акцидент в градината. Жената не е възпитаничка на Павлина Ерова, само че в този ден отишла в групата да види дребното си братче. Счупила някаква играчка, а госпожата я блъснала и по този начин се блъснала в долап. Била застрашена, че в случай че каже на някого, ще последва същото. Така и не посмяла да показа с родителите си, те разбрали доста по-късно. Друга жена, въпреки към този момент да е студентка, още се опасява от тъмното и не гаси лампата, даже когато спи. Тя пък била затваряна за наказване в избата на градината.

Налбантови са огорчени, тъй като Ерова се разминала без последици. Напуснала по лично предпочитание, а по-късно се възползвала от правото си на ранно пенсиониране. По този мотив даже получила премия от общината. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР