снимка: Максим Мартинов Недков, Забелязано във ВарнаТежък спор за“ или

...
снимка: Максим Мартинов Недков, Забелязано във ВарнаТежък спор за“ или
Коментари Харесай

Тежък спор! Във Варна затвориха пешеходна пътека към входа на Археологическия музей, едни са „за“, други – твърдо „против“

снимка: Максим Мартинов Недков, " Забелязано във Варна "

Тежък спор „ за “ или „ срещу “ затварянето на пешеходна пътека на ул. „ Антим I ” се развихри в групата във Facebook „ Забелязано във Варна “, където беше оповестена фотография на новата ограда, която към този момент стопира пресичащите на това място.

Градът за хората??? Или градът за колите??? Много тъпо.... “ - този коментар най-точно предава настроението на хората, които избират да вървят пешком.

Крайно време беше! В двете направления на по-малко от 50 метра има кръстовища със светофари “ , това пък е доводът на тези, които минават този сектор по-често зад кормилото на автомобила си.

На фона на последните пътни поправки във Варна, тематиката е много настояща. Една от главните рецензии към станалото прословуто ново трасе на бул. „ Левски “ беше, че то по никакъв метод не е съобразено с придвижването на пешеходците. Напротив, всичко е направено за тяхна сигурност, отвърнаха проектантите и изпълнителите на обекта (който към момента няма акт 16, само че действа от Великден).

Заедно с това ремонтите към Шишковата градинка в центъра и по ул. „ Цар Симеон I ” плануват някакво малко неразбираемо комбиниране на пешеходни и автомобилни зони, което се посреща с неодобрение най-много от водачите и то поради орязването на вероятните места за прекъсване и паркиране в центъра.

Ето и още няколко коментара за затварянето на пешеходната пътека.

Аз постоянно си пресичах там, с цел да не очаквам за светофата. Няма кой знае какво значение, само че там не е автомагистрала - колите няма за къде да бързат, че да не могат да спрат на пешеходата пътека. “

Хората ще продължат да си пресичат, само че просто ще се прескача оградата. “

Правят го за сигурността на пешеходците. Едно е да пресечеш на пешеходна пътека, на която някой/я заспал/а кифлю/кифла въобще няма да те отрази че си там, друго е на зеленичко по този начин да си минеш с кеф, ровейки из фейса. Не че е гаранция че там няма да те нацелят... “

Е**си мрънкащия народ! Ще ви окапят краката да вървите 20 метра до светофара! “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР