Снимка: Лора Стаматис, БТВПротестът на работниците от запечатаните фабрики за

...
Снимка: Лора Стаматис, БТВПротестът на работниците от запечатаните фабрики за
Коментари Харесай

Работниците от запечатаните фабрики за алкохол край Карнобат на протест пред общината

Снимка: Лора Стаматис, БТВ

Протестът на служащите от запечатаните заводи за алкохол край Карнобат се придвижи пред общината в града. По-рано денем чиновниците от фабриките, свързани с задържания предприемач Миню Стайков, блокираха железопътната линия за София. Те се притесняват, че ще изгубят прехраната си, оповестява БТВ.

Жп линията беше блокирана с празен рейс, който по-късно беше изтеглен от релсите и придвижването на влаковете, които изчакваха, беше пуснато.

Десетки пасажери обаче останаха блокирани на гарата в Стралджа, а от БДЖ бяха в подготвеност да ги извозят с рейсове.

Затворени са три заводи за произвеждане и бутилиране на алкохол – две в село Церковски и една в прилежащото село Венец. В тях по калкулации на компанията, дружно със заетите по акцията за прибиране на гроздето, работят сред 2000 и 3000 души.

Проверките започнаха преди повече от 2 седмици, когато при акция на спецпрокуратурата беше задържан Миню Стайков дружно с още 10 души. Тогава във всички обекти, свързани с предприемача, влязоха данъчни, а в тези три заводи, които на процедура съставляват и данъчни хранилища поради акцизните артикули – и митничари.

Според Агенция „ Митници ” са открити съществени нарушавания и с цел да бъде тествана документите, се постанова фабриките да бъдат запечатани, в началото за период от 48 часа.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР