Снимка: Live.varna.bgПланират изграждане на нов комплекс към Карин дом, съобщават

...
Снимка: Live.varna.bgПланират изграждане на нов комплекс към Карин дом, съобщават
Коментари Харесай

Планират изграждане на нов комплекс към Карин дом

Снимка: Live.varna.bg

Планират създаване на нов комплекс към Карин дом, оповестяват от общественото заведение. В центъра следва да се интегрират обществени и просветителни, здравни и  терапевтични  услуги за деца със специфични потребности и техните родители, както и обучителен център за експерти, работещи в сферата.

Карин дом поддържа фамилиите на деца от 0 до 3г. и развива една обществена услуга, която няма еквивалент в България – стратегия „ Ранна намеса “. Само през 2017 година от лечебните стратегии са се възползвали 373 фамилии от Варна, района и страната, посредством предоставяните две обществени услуги: Център за обществена рехабилитация и интеграция и Център “Ранна намеса ”, написа Live.varna.bg. 

От 2013 година услугите по програмата са част от обществената стратегия на Община Варна, като 52% от миналите деца през нея, не се нуждаят от прилагане на терапия, профилирани услуги или ресурсно подкрепяне в детското заведение.

За реализирането на новия комплекс Карин дом  има поддръжка от Министерството на образованието, Министерството на труда и обществената политика, омбудсмана Мая Манолова, Община Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР