снимка: Live.Varna.bgНад 100 заявки с повече от 1500 души са

...
снимка: Live.Varna.bgНад 100 заявки с повече от 1500 души са
Коментари Харесай

Тази събота във Варна: Карнавал събира рекорден брой участници, идват 25 кукерски и сурвакарски групи

снимка: Live.Varna.bg

Над 100 поръчки с повече от 1500 души са подадени за присъединяване в конкурсната стратегия на Варненски карнавал 2019, оповестиха уредниците от дирекция „ Култура и духовно развиване ” и дирекция „ Образование и юношески действия ” към Община Варна.

Празникът на маската, маскарадния и театралния костюм, и националната носия, ще се организира тази събота – 13-ти април. Записани са 25 кукерски и сурвакарски групи от страната, доста самостоятелни участници, групи от детски градини и учебни заведения, организации и читалища. 

Представителният духов оркестър на Военноморските сили на Република България по традиция ще даде начало на карнавала в 11.30 ч. на сцена, вдигната  на пл. " Антон Новак " до Фестивалния и конгресен център. От 12 ч. ще стартира конкурсната стратегия - с показване на маски и костюми от съставите и от самостоятелните реализатори. В 14 ч. гостуващите кукерски и сурвакарски  групи от цялата страна и чужбина ще изпълнят присъщи ритуали от празничната маскарадна обредност. 

Началният час на празничния концерт, с присъединяване на Стенли и новата му група, Теди Генев, Блаже Богев от Северна Македония и фолклорен отбор „ Варна ”, е 16 ч.. След това ще стартира награждаването на спечелилите в конкурсната стратегия. Изложба-базар на майстори-занаятчии от цяла България по традиция ще бъде част от съпътстващата стратегия на Варненския карнавал от 10 ч. до 20 ч. на пл. „ Антон Новак ”. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Комент
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР