Снимка: Live.varna.bgМаратонската верига на България стартира на 31 март тази

...
Снимка: Live.varna.bgМаратонската верига на България стартира на 31 март тази
Коментари Харесай

Нови трасета и солидни бонуси за резултати в маратонската верига „Бягането като начин на живот 2019“

Снимка: Live.varna.bg

Маратонската верига на България започва на 31 март тази пролет с нови трасета и бонуси за резултати . За четвърта поредна година три от огромните маратонски надпревари се сплотяват под мотото „ Бягането като начин на живот “ със следните дати:

31 март Маратон Стара Загора
12 май Маратон Варна
13 октомври: Wizz Air София Маратон 2019

Новото тази година са измененията трасета, като корекциите са за да се предоставят на участниците по-добри условия за надпревари, заяви Дарик Варна. Софийският маратон ще бъде по напълно изменен маршрут, който ще започва от пл. Александър Батенберг пред Националната художествена изложба, ще минава през доста от емблематичните и алегорични за града места. Миналата есен Wizz Air София маратон влезе в фамилията на Асоциацията на интернационалните маратони и шосейни бягания.

Промени по трасето ще има и в маратон Стара Загора. Те обаче се предизвикани от значимите поправки, които текат в централната част на града. Маратон Варна ще бъде по одобреното трасе, което през предходната пролет претърпя леки корекции в частта му в Морската градина с цел да направи надпреварата по-комфортно за участници и фенове.

Тази година Варна е с титлата „ Европейски град на спорта “, което ще направи събитието още по-колоритно и особено. Във връзка с самодейността още от сега организаторите възнамеряват доста съпътстващи интензивности, които да трансфорат маратона в същински празник за жителите и гостите на града.

20-хилядният
джакпот към този момент се обвързва с положителни резултати, отпада изискваният най-малко точки. Организаторите още веднъж обезпечават суператрактивен награден фонд за българската верига от маратони „ Бягането като метод на живот “. Наред с големите награди за призьорите, впечатляващ е и спомагателният бонус от 20 000 лева, очакван за най-хубаво показване (общо при мъжете и при жените) в трите маратона в една година посредством класиране по специална точкова система.

Сега обаче регламентът е леко изменен и обвързва спечелването на джакпота с вписване на положителни резултати. За всеки старт още веднъж се дават за първо място по 10 т., за второ по 8, за трето по 6 и така нататък до 1 точка за осмо място. При тъждество в точките победител е записалият по-предни класирания, в случай че и по този индикатор имаме тъждество джакпотът съответно се дели.

Отпада досегашният най-малко от 20 т. за продобиване на бонуса, само че точки се получават единствено за резултати под 2.25 ч. при мъжете и под 2.45 ч. при дамите. Организаторите имат вяра, че по този метод ще се стимулират по-класни достижения, което ще направи българските маратони още по-атрактивни и влиятелни.

Точкова система за
джакпота:

1. място – 10 точки
2. място – 8 т.
3. място – 6 т.
4. място – 5 т.
5. място - 4 т.
6. място – 3 т.
7. място – 2 т.
8. място – 1 т.

Наред с това, непроменени остават огромните награди за призьорите, които вече трета поредна година обезпечават присъединяване на елитни спортисти и  регистрирането на доста мощни резултати в обособените български маратони. Победителите да вземем за пример – и при мъжете, и при дамите във всеки един от трите маратона ще получат по 8000 лева, което е много атрактивен награден фонд.

През 2019-а доста по-активно в акцията се включват общините, организатори на идните прояви са Столична Община, Община Стара Загора, Община Варна, Министерство на младежта и спорта, БОК, БФЛА и Асоциация „ Спорт в свободното време “, както и локални спортни клубове.

За всички маратони записванията към този момент са отворени посредством онлайн поръчки. Сроковете и способи за регистрация, както и изискванията за присъединяване ще намерите в уеб страницата на съответния маратон. И в трите интернет страници има специални линкове, които дават опция за записване на доброволци.

Организаторите още веднъж обезпечават атрактивен награден фонд за Веригата от маратони. Наред с това всеки участник ще получи рекламна тениска, а успешно приключилите главните дистанции ще бъдат отличени със специален медал за присъединяване като спомен от събитието.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР