Снимка: Live.Varna.bgБлизначките Ваня и Таня Иванови (лека атлетика), и Велико

...
Снимка: Live.Varna.bgБлизначките Ваня и Таня Иванови (лека атлетика), и Велико
Коментари Харесай

Трима варненци се включват в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс

Снимка: Live.Varna.bg

Близначките Ваня и Таня Иванови (лека атлетика), и Велико Великов (конна езда) ще показват Варна на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби (Обединени арабски емирства) през март. Те са част от 18-те спортиста с интелектуални усложнения, които България изпраща на игрите. Днес тримата спортисти получиха от кмета Иван Портних българския байрак и знамето на Варна – Европейски град на спорта. На тържеството за изпращане на състезателите участваха треньорите им Петя Георгиева и Веско Петров, шефът на дирекция „ Спорт “ към Община Варна Кристиян Димитров, представители на Сдружението за поддръжка на лица с умствени усложнения и младежи и Дневен център „ Ривиера “.  

" С огромно неспокойствие изпращаме през днешния ден нашите спортисти, които за следващ път ще показват Варна и България на Световните летни олимпийски игри на Спешъл Олимпикс! Помня хубавите страсти преди 4 години, когато посрещнахме тези младежи, след блестящото им присъединяване на олимпиадата през 2015 година  – върнаха се с 5 златни и един сребърен орден! В годината, когато Варна е Европейски град на спорта, съм горделив, че нашият град още веднъж ще има свои представители на олимпиадата! Благодаря на състезателите и  на техните треньори за всеотдайния труд и воля за победа. Продължавайте все по този начин да ни радвате, да бъдете образец и ентусиазъм за нас! Желая на всички здраве и доста триумфи ", съобщи кметът Иван Портних. „ Отидете до Абу Даби, с цел да прославите Варна, която Ви обича! България ще чака Вашите високи спортни триумфи “, обърна се към спортистите Таня Момчева, ръководител на Сдружението за поддръжка на лица с умствени усложнения. „ Благодаря на всички за топлото изпращане. Аз ще положа всички старания, с цел да се върна с медали “, сподели Велико. Много триумфи и оценки си пожелаха и Таня и Ваня.

В Световните летни игри на Спешъл Олимпикс ще вземат участие повече от 7000 спортиста с интелектуални усложнения и техни сътрудници без увреждания в 24 спорта, над 2500 треньори от повече от 170 национални. Очакват се делегации с над 3000 публични посетители, 20 000 доброволци и близо 500 000 фенове по трибуните. България получи квота от 18 спортиста с интелектуални усложнения в спортовете – лека атлетика (2 дами и 2 мъже), бадминтон (1 жена и 1 мъж), плуване (1 жена и 1 мъж), боче (1 жена и 1 мъж), повдигане на тежести (1 мъж и 1 жена), тенис на корт (1 жена и 1 мъж) и конна езда (2 дами и 2 мъже). Освен от Варна, останалите участници са от София, Банско, Ихтиман, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Смолян, Бургас, Добрич.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР