Снимка КапиталС решение от 17 септември Комисията за финансов надзор

...
Снимка КапиталС решение от 17 септември Комисията за финансов надзор
Коментари Харесай

Лев Инс Брокер е заличен от регистъра на застрахователните брокери

Снимка " Капитал "

С решение от 17 септември Комисията за финансов контрол заличава " Лев Инс Брокер " ЕООД от регистъра на застрахователните брокери. Това се вижда от обява на уеб страницата на институцията. Същото решение е взето и за " Български брокер " ЕООД, написа " Дневник ".

Не се показват съответните аргументи за това нито дали от това следват проблеми за клиентите на двете компании.

В прибавен по-късно хиперлинк към името на първата компания, само че не и към това на " Български брокер ", комисията е прикачила претекстовете за решението си. От тях се вижда, че " Лев Инс Брокерс " не извършва условията на Кодекса за застраховането, съгласно които всеки брокер до 31 януари показва в комисията годишни информации и доклади.

До представляващите компанията Венцислав Велев и Меир Овадия е изпратено писмо на адреса й с покана да бъде формиран и връчен акт. Писмото се върнало обаче в комисията, тъй като двамата не можело да бъдат открити на адреса. След като локалната администрация също помогнала за намирането им двамата не били открити на адреса. Такъв акт е бил формиран и през предходната година и още веднъж не е бил връчен, макар че двамата са търсени даже от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен.

В допълнение от данните на комисията се видяло, че не е показана и наложителна застраховка " Професионална отговорност ". Последната полиция в електронния указател на ведомството е за период до 08 септември 2007 година Не се схваща за какво от 2007 година насам комисията не е потърсила отговорност на брокера.

Компанията е и в листата на длъжниците на комисията, защото към момента не е платила дължимата такса за общ финансов контрол за годината - 5 хиляди лева дружно с лихвите.

Комисията напомня, че съгласно текстовете от Кодекса за застраховането брокерите са длъжни целогодишно да поддържат годни застраховките " Професионална отговорност ". Тя покрива вреди, зародили от деяние или безучастие на съответната компания.

Кодексът дава право на комисията да заличава брокери и в случай че редовно на посочения адрес не могат да бъдат открити шефовете на компанията.

По данни от Търговския указател едноличен притежател на капитала на " Лев Инс Брокер " ЕООД е сдружението от Израел сдружение " Рахити Меир Класик " ЕООД. За контакти е посочен адрес в Плевен. Вижда се още и че брокерът не е оповестявал финансови доклади от 2007 година насам.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР