Снимка: Канал3Все повече самолети в небето над България ще има

...
Снимка: Канал3Все повече самолети в небето над България ще има
Коментари Харесай

Бомбастична новина: Засилва се самолетния трафик над България, той е

Снимка: Канал3

Все повече самолети в небето над България ще има от лятото. Откриването на ново летище в прилежаща Турция ще докара до нарастване на въздушния трафик с 20%, чакат от българския авиоконтрол. 

За 24 часа ръководителите на полети в тази зала управляват над 3000 самолета, които минават над България. Очаква се през летния сезон  техният брой да бъде още по-голям, написа Канал3.бг.

А през октомври в Турция ще бъде намерено трето летище край Истанбул, което ще бъде едно от най-големите в света. Заради това следва разкриване на нови въздушни коридори и прекрояване на самолетните направления.

Увеличената работа изисква и нови фрагменти, за което РВД афишира следващ конкурс за ръководители на полети. До края на 2019 година се чака още 70 души да влязат в контролната зала на столичния аеропорт.

Съобразно трафика българските управляващи ще подкрепят турските си сътрудници, с цел да не се позволяват закъснения на полети. Експертите твърдят, че новостите няма да се отразят на безпроблемното пътешестване от и към България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР