Снимка: Канал3Няма да правим компромиси с властта, времето е пред

...
Снимка: Канал3Няма да правим компромиси с властта, времето е пред
Коментари Харесай

Георги Чолаков: Нито един магистрат не трябва да се занимава с политика

Снимка: Канал3

Няма да вършим взаимни отстъпки с властта, времето е пред нас, аз подсигурявам това, което споделям. Това съобщи в " Беновска пита " новоназначеният ръководител на Върховния административен съд Георги Чолаков.

" Аз в никакъв случай не съм бил в никакви контакти с никакви политически сили. Познавам единствено министър Десислава Танева от доста от дълго време, още като юрист в Сливен ", сподели Георги Чолаков.

" Аз не съм масон, не членуван в секрети организации, членувам единствено във Взаимоспомагателна каса в Сливен, от която получавам заеми. Нямам нищо, което затулям - всичко което владея и което дължа, не преставам да го заявявам годишно. И в Съюза на юристите в България ".

Георги Чолаков показа и персоналното си мнение по дебата дали прокуратурата би трябвало да бъде извадена от правосъдната власт, написа Канал3.бг.

" Аз подкрепям мнението, че прокуратурата би трябвало да остане в границите на правосъдната система, само че това е доста сериозен спор. Към сегашния миг всички актове на прокуратурата подлежат на правосъден надзор.

Ако прокурорите и следователите бъдат извадени от правосъдната власт и отидат към държавната власт, те ще станат ли по-независими? Ако бъдат назначавани и уволнявани от съответните министри, ще бъдат ли самостоятелни? А в този момент имаме инспекторат, имаме Висш съдебен съвет като контролни правосъдни органи ".

Георги Чолаков се разгласи изрично срещу финансирането на магистратски организации от фондации отвън Европейския съюз, а във връзка политическите изяви на шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов, той съобщи: " Нито един магистрат не би трябвало да се занимава с политика. "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР