Снимка: Канал3Две от фирмите, участващи в търга за тол системата,

...
Снимка: Канал3Две от фирмите, участващи в търга за тол системата,
Коментари Харесай

Deja vu: Две фирми пак обжалват търга за ТОЛ системата

Снимка: Канал3

Две от компаниите, участващи в търга за тол системата, апелират публичната поръчка, заяви министър Николай Нанков.

По време на блицконтрола в парламентарната комисия по районно развиване министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков заяви, че търгът за тол системата се апелира от две от участващи компании, написа Канал3.бг. 

Министърът посочи пред публицисти, че ще се пледира за оптимално бързо като периоди за изговаряне на способените институции.

" Ще пожелаваме авансово осъществяване и се надяваме да бъде позволено от способените органи, най-много от Комисия за защита на конкуренцията, с цел да може да пристъпим към подписване на контракт с определения реализатор ", сподели министър Нанков.

Той изрази вяра да има подобен в границите на идващите няколко седмици, с цел да може до 2018 година да има внедрена тол система.

В отговор на журналистически въпрос министърът сподели, че по закон, в случай че Върховен административен съд не се произнесе в интерес на възложителя, то 10 на 100 от цената на контракта остават за сметка на участника в търга, чиято тъжба е почетена.

Би могло сред 50 и 60 млн. лв. да бъдат отделени от приходите от тол такси за ремонт на общински пътища, разяснява министър Нанков.

Той обаче добави, че може да се сложи под въпрос дали е заслужено генериран запас от облагане за прекосяване през републиканските пътища, да се влага за общински.

В рамките на блицконтрола министърът означи, че с приходи от тол таксата ще може да се финансира и довършването на 50 километра от автомагистралата " Хемус ", като разноските за това може да бъдат редуцирани до не повече от 500 млн. лв. след препроектиране на сектора. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР