Снимка: Канал 3Според чешкото издание Лидове новини енергийната компания ЧЕЗ

...
Снимка: Канал 3Според чешкото издание Лидове новини енергийната компания ЧЕЗ
Коментари Харесай

Гинка Върбакова все пак може да влезе в ЧЕЗ

Снимка: Канал 3

Според чешкото издание " Лидове вести " енергийната компания ЧЕЗ работи по реализиране на договорката за продажба на своите активи в България на сдружението " Инерком ", оповестява БНР.

Пред " Хоризонт " основният редактор на чешкото издание Веселин Вачков показва, че в края на ноември предстоят събрания на българските сдружения, на които може да бъдат заменени Надзорният съвет и одитът на фирмите: 

" Вариант, който би означавал, че компаниите на госпожа Гинка Върбакова и представители на нейни компании, ще влязат в Надзорния съвет и в одита на българските компании на ЧЕЗ. Условието е на първо място да бъде завършена договорката, т.е. да бъдат преведени парите. Освен това, както знаем, има още едно затруднение, а то е негативното мнение на българската комисия по конкуренцията, само че във всеки случай ЧЕЗ, най-малко към този момент, прави всички стъпки, с цел да може да има такава договорка ", уточни Веселин Вачков, като посочи, че изискването за това е до тогава да бъде завършена договорката, което значи превеждане на парите, написа Канал 3.бг.

Друго затруднение е негативното мнение на българската комисия по конкуренцията за тази договорка. От Комисията за финансов контрол оповестиха за " Хоризонт ", че при тях са постъпили уведомления за общи събрания на две от сдруженията в групата ЧЕЗ България - " ЧЕЗ Електро " и " ЧЕЗ Разпределение ". В предварителния дневен ред е решение да бъде назначен регистриран инспектор, който да одитира годишния финансов доклад за 2018-а година. Включена е и точка " Разни ". 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР