Снимка: Канал 3Северин Надеждов Красимиров. Роден през 1997. Това е

...
Снимка: Канал 3Северин Надеждов Красимиров. Роден през 1997. Това е
Коментари Харесай

Младен Маринов: Открито е ДНК на задържания в Германия по тялото на жертвата

Снимка: Канал 3

Северин Надеждов Красимиров. Роден през 1997. Това е лицето арестувано в Германия за убийството на журналистката Виктория Маринова. Това бе от министъра на вътрешните работи Младен Маринов на ексклузивен брифинг в Министерски съвет, написа Канал 3.бг.

``
реклама

" Той има престъпна регистрация от 2007 година за кражба на цветни метали. Има директни доказателства, които свързват лицето с жертвата ", заяви вътрешният министър и посочи, че арестуваният е живеел наоколо до мястото на убийството.

" Има ДНК материал върху натрупа на жертвата, облеклата и върху него. Очакваме още доказателства, които да свържат причинителя директно с жертвата ", посочи Марин Младенов.

" Издадена е европейска заповед за задържане, добави основният прокурор. След процедурата пред немски съд следва привеждане на лицето тук ", посочи Сотир Цацаров.

" Не се изключва каквато и да е версия, осъществени са разпити с всички нейни сътрудници. На този стадий не можем да твърдим, че е обвързвано с професионалната ѝ активност ", сподели той, само че отново повтори, че се работи по всички версии.

Премиерът Бойко Борисов посочи особено заслугата на Института по криминалистика за откриване на тежкото закононарушение и удостовери уговорката си за разпределяне на средства за обезпечаването му.

Борисов посочи, че прибързаното говорене е можело да провокира укриване на движимости от страна причинителя във връзка натиска. Убиецът е менял адреса си и е трябвало да бъде арестуван на територията на три немски провинции.

" Българи направиха по този начин, че за България да се приказва като за Малта и като за Словакия, да си очернят страната по най-брутален метод ", изрече възмущението си Борисов.

По думите му ДНК-анализът по облеклата на нарушителя е разчетено единствено в границите на три дни. А през същото това време всякакви политици и медии са се скъсали да пращат имейли зад граница за това, което се е случило в България, недоволства министър председателят.

" Вие знаете, разследвали сте поръчкови убийства, знаете по какъв начин се крият причинителите - не си оставя слюнките по жертвата, с цел да може 100 % да бъде закован, обясни Борисов. Имаме 100 % ДНК ", сподели Борисов.

Той недоволства от мненията на политици от ЕНП поради мнения в обществената мрежа.

" Ще имаме доста съществени диалози, като отида там, сърдит е министър председателят на европейските политици. С нищо не сме заслужили като страна по този начин да бъдем охулени по този начин единствено за няколко дни ", сподели министър председателят.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР