Снимка: Канал 3През нощта ще е почти без валежи и

...
Снимка: Канал 3През нощта ще е почти без валежи и
Коментари Харесай

Дъжд и сняг над цялата страна във вторник, очакват се поледици

Снимка: Канал 3

През нощта ще е съвсем без превалявания и ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. В множеството региони ще е безшумно. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, по морския бряг до 5-6°, написа Канал 3.бг.

Във вторник, 20 ноември, още сутринта от запад ще стартират превалявания от дъжд, които до края на деня ще обзет по-голямата част от страната. В северозападните региони, където ще е по-студено, преваляванията ще са най-вече от сняг, като тук-там там ще има и поледици. Ще се появи слаб до сдържан вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са от 1-2° тук-там в Северозападна България, до 10-12° в крайните югозападни региони и по Южното Черноморие.

Атмосферното налягане ще се увеличи, оставайки по-ниско от междинното за месеца.

За Северозападна и елементи от Северна България е разгласен жълт код поради поледици. Предупреждението важи за 8 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч и София област.



Над Черноморието ще бъде облачно и вечерта ще завали слаб дъжд, който през нощта против сряда ще се усили. До обяд ще духа слаб североизточен вятър, след обяд ще се ориентира от изток и ще се усили. Максималните температури ще са от 7-8° по северното, до 11-12° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е към 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, на височина над 1800 метра преминаващи в сняг. Ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще към 7°, на 2000 метра – към 1°.

В сряда в множеството региони ще вали дъжд, в източната половина от страната и югозападните региони преваляванията ще са обилни по количество, а на обособени места в Южна България са вероятни и гръмотевици. В западната и централната част на Дунавската низина, при съществуване на снежна завивка и температури близки до 0°, ще има условия за поледици. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и още веднъж ще нахлуе леден въздух. През нощта против четвъртък в Северна и по високите котловинни полета на Западна ще вали сняг, в Южна – дъжд. В четвъртък преваляванията ще отслабнат, до вечерта ще спрат, вятърът ще отслабне. В петък към този момент ще е без превалявания, само че студено, изключително в Северна България, където минималните температури ще се намаляват тук-там до минус 10°. Облачността ще се раздра, над доста региони до слънчево, само че на обособени места в низините ще има ниска облачност или мъгла. Дневните температури ще бъдат в доста необятни граници, само че въпреки всичко с наклонност към покачване.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР