Снимка: Канал 3Депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги

...
Снимка: Канал 3Депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги
Коментари Харесай

Георги Марков с яростни критики към министърки заради Истанбулската конвенция

Снимка: Канал 3

Депутатът от ГЕРБ и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков приветства решението на Конституционния съд, който реши, че Истанбулската спогодба опонира на главния закон. Марков даде изявление за уеб страницата " Правен свят ". 

" Истанбулската конвенцията умря, Бог да я елементарни и популярност Богу! Оттук нататък се надявам партия ГЕРБ да си направи изводите кои бяха тези министърки (вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева и министърът на правораздаването Цецка Цачева - бел. ред.), които ни говореха, че не сме я чели, да слушаме ПЕС и такива дивотии. България е суверенна страна и може да взима независими решения, по този начин както вишеградците, да вземем за пример, не признават квотите, други не желаят еврото и така нататък, по този начин и ние можем да не ратифицираме тази Конвенция, това е наше суверенно право ", разяснява Марков, написа Канал 3.бг.

" Решението на Конституционния съд има исторически темперамент. Бил съм 9 години арбитър там, бях най-младият арбитър преди време, назначен от президента Желев, взел участие съм и съм следял доста решения, само че това има несъмнено исторически темперамент, тъй като споделя нещо доста значимо, а то е, че България е суверенна страна,  че властта произлиза от българския народ, а не от Съвета на Европа, Европейската комисия, от Страсбург, от Брюксел, Москва или Вашингтон, че България, членувайки в Съвета на Европа и в Европейския съюз, с огромни букви - НЕ Е ЗАГУБИЛА ПЪЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ ", споделя още Марков.

" Убеден европеец съм и съм единственият от всички народни представители, пък и от всички министри и настоящи политици, който е участвал на първия акт на евроинтеграция на България на 7 май 1992 година, когато в Страсбург бяхме признати в Съвета на Европа.  Аз бях в делегацията със Стефан Савов, Сашо Йорданов, Венци Димитров и починалия Стоян Ганев, стоях под знамето, само че подобен невиждан напън, какъвто беше извършен към България от страна на европейски институции, даже от политически структури, като Партията на европейските социалисти (ПЕС) не си припомням от руско време. От тази позиция решението на Конституционен съд е доста значимо, както поради това, че то за в бъдеще поставя преградата на въвеждане на " джендър идеологията ", тази безумна идеология и разрушаването на обичайното семейство, което към този момент върви с цялостна мощ в Западна Европа. Българите, като общество, не приказвам за гражданско общество, което у нас е изгубило смисъл поради платените НПО-та, бяха срещу тази Конвенция в голямото си болшинство. Ние по Конституция сме страна с водещо източноправославно схващане и вяра и шапка смъквам на тези конституционни съдии, които с гласа си сложиха бариера на въвеждането на " джендър идеологията ", на третия пол, на тази полуда. Страни от Западна Европа стигнаха до там, че министър председателите им са се оженили за мъже ", разяснява още юристът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР