Снимка: Канал 3Да се прекрати практиката учебните часове на втората

...
Снимка: Канал 3Да се прекрати практиката учебните часове на втората
Коментари Харесай

МОН настоява учебните часове на втора смяна да приключват до 18,30 часа

Снимка: Канал 3

Да се приключи практиката образователните часове на втората промяна за завършват след 18:30 ч. ще упорства министерството на образованието и науката.

Това заяви за DarikNews зам.-просветният министър Таня Михайлова, която изясни, че концепцията се обмисляла и поради последните произшествия с блъснати по мрачно деца, които се прибирали от учебно заведение.

" Идеята е втора промяна да завършва в 18.30. Много е изморително учениците да са на учебно заведение до 19.15. Предпочитам нулеви часове, само че да тръгнат по-рано, тъй като към момента и децата не са толкоз изморени, и водачите са по-концентрирани “, разяснява тя. Михайлова даде за образец столично 23-то СУ " Фредерик Жолио-Кюри ".

" Има и други учебни заведения, които са го въвели. Надявам се да го създадат тези, които могат да го създадат ", добави зам.-министърът. В учебните заведения, които са присъединили в образователните си стратегии нулеви часове, децата стартират образователни занятия с един час по-рано. Така, в случай че се постанова да имат седми час, също ще приключат в 18.30 часа, както, в случай че имат единствено шести час.

Според зам.образователната министърка по този метод децата ще си потеглят от учебно заведение с най-малко час по-рано, когато към момента не са толкоз изморени, с цел да внимават при секване, а и водачите ще са към момента по-концентрирани и по-малко изнервени от трафика. По думите й едносменният режим, който напълно ще постави завършек на ученето до късно вечер и по мрачно, изключително през зимата, няма по какъв начин да бъде въведен скоро в огромните градове.

Всички школа в столицата би трябвало да не помнят за втората промяна до 2029 година, само че в случай че е допустимо и по-рано. " Отменихме периода, тъй като един период би трябвало да е реален. Някои градове към този момент са на едносменен режим, само че, за жалост,  заради демографския проблем - тъй като няма деца ", разяснява Михайлова. Така когато децата учат на една счита, образователните занятия ще стартират в 8.00, а някои даже в 8.30.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|К
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР