Снимка: Канал 3В България има отлични професионалисти в полицията, а

...
Снимка: Канал 3В България има отлични професионалисти в полицията, а
Коментари Харесай

Директорът на Европол Катрин де Бол похвали българската полиция

Снимка: " Канал 3 "

В България има отлични експерти в полицията, а разкриването на убийството на 30-годишната журналистка Виктория Маринова е доказателство, че страната ви поставя старания за справяне с криминалата престъпност. Това съобщи особено за Канал 3 шефът на Европол – Катрин де Бол. Тя взе участие в конференция в Хага.

Катрин Де Бол е хазаин на огромна конференция на Европол в Хага за борбата с тероризма. Пред камерата на Канал 3 шефът на Европол даде висока оценка за работата на полицията и прокуратурата в България. 

" Полицейските служби в България и всички тези, които бяха ангажирани с разкриването на убийството, са в в непрекъснат и пряк контакт с нас. Бяхме в подготвеност да помогнем с всичко - и с мобилен офис и с друга логистична и експертна помощ, само че българската полиция се оправи ", сподели де Бол.

" Не мога да дам елементи по следствието, несъмнено, само че познавам доста хора в българската полиция, които са чудесни експерти и които хвърлят доста старания в битката с престъпните закононарушения, намират нови пътища за оправянето с тях, с което могат даже в някои връзки да са образец за нас ", добави още първият човек в Европол. 

Белгийката Катрин де Бол е първата жена изпълнителен шеф на европейската работа за битка с престъпността. Преди това тя е била шеф на белгийската федерална полиция. В огромно изявление за Канал 3, което ще излъчим в идващите дни, де Бол споделя за провокациите пред Европол и значимата роля на българските служби в общия развой по справяне с тероризма и престъпността.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР