Снимка: Канал 3Много се радвам, че миналата година Григор спечели

...
Снимка: Канал 3Много се радвам, че миналата година Григор спечели
Коментари Харесай

Стан Вавринка: Григор ми разказа за София, идвам за титлата

Снимка: " Канал 3 "

" Много се веселя, че предходната година Григор завоюва шампионата в Синсинати и Финалите на международния тур. Той заслужава тези триумфи, тъй като знам какъв брой крепко работи, с цел да стигне до върха. Сигурен съм, че ще реализира още триумфи ", сподели Стан Вавринка пред българските медии, представен от " Канал 3 ".

" Наистина съм доста благополучен да дойда за първи път в България и София. Благодаря за посрещането, както и за опцията да съм част от конкуренцията. Знаете, че последните 6-7 месеца не бяха от най-лесните за мен поради интервенцията в коляното и дългото възобновяване. Преди седмици играх в Мелбърн, където не бях в оптимална форма. Сега обаче се усещам доста по-добре и се надявам всичко да бъде наред през този сезон ", показа носителят на три трофеи от Големия шлем.

" Не мога да кажа, че съм в най-хубавото си физическо положение. След Австралия започнах да упражнявам най-вече във фитнеса, с цел да ревизира до какъв брой мога да товаря коляното си. Нещата се развиват в добра посока и се веселя, че ще мога да играя тук. Сега съм още първоначално след интервенцията и не виждам толкоз напред. Не мога да имам огромни упования от себе си. За мен най-важното беше да се върна на корта и да играя. Ще се опитам да печеля на следващия ден. Разбира се, че обичам да спечелвам, само че като цяло виждам ден за ден ", добави швейцарецът.

Вавринка посочи и достиженията на Григор Димитров. " Разговарях с Григор неотдавна и той ми показа, че атмосферата тук е неповторима. Разказа ми за централния корт и невероятната аудитория, което ми дава оптимизъм, че ще се получи същото и тази година. Димитров е необикновен спортист, постоянно е наслаждение да го наблюдаваш. Той работи доста крепко със своя треньор, те правят страхотна работа дружно. Ние упражняваме постоянно дружно, играли сме и двойки. Много се веселя, че предходната година завоюва шампионата в Синсинати и Финалите на международния тур. Той заслужава тези триумфи, тъй като знам какъв брой крепко работи, с цел да стигне до върха. Сигурен съм, че ще реализира още триумфи ".

Бившият № 3 разкри, че утрешният му мач с Мартин Клижан ще бъде сложен. " Със сигурност ще бъде сложен мач. И той претърпя травма, само че Клижан постоянно е бил доста рисков противник. Играхме предходната година на Аустрелиън Оупън, където завоювах мъчно в 5 сета. Ще бъде забавно да видя равнището си на игра и по какъв начин ще се оправя с това предизвикателство ".

" Винаги съм си мечтаел да печеля една купа от Големия шлем, а завоювах три, в никакъв случай не съм го очаквал. За мен най-важното е по какъв начин работя, по какъв начин упражнявам, по какъв начин се приготвям за шампионатите. Просто желая да се опитам още веднъж да стигна до върховото си равнище и да мога да се боря за още огромни трофеи. Трудно е да се играе против него, явно той обича да играе против мен, само че ние сме положителни другари. Аз постоянно давам всичко от себе си на корта, с цел да го победя, само че отвън корта ние сме другари и обичаме да прекарваме времето си дружно ", добави швейцарецът.

Вавринка обърна внимание и на триумфа на Роджър Федерер на Australian Open. " Роджър към този момент има 20 трофеи, това е нещо необикновено. Той е най-хубавият тенисист в историята на Тура. Това, което реализира на тази възраст, след толкоз доста години в Тура, след което към този момент е спечелил всичко, това е просто необикновено. Всички обичаме да гледаме по какъв начин той играе и да се любуваме ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР