снимка: Изправи се.БГКрайно време е политическите трикове да спрат. Както

...
снимка: Изправи се.БГКрайно време е политическите трикове да спрат. Както
Коментари Харесай

Изправи се! Мутри вън! искат парламента да разследва полицейското насилие по време на протестите

снимка: Изправи се.БГ

Крайно време е политическите трикове да спрат. Както на Българска социалистическа партия за мораториума върху решения на Министерски съвет, който желаеха да вкарат в решението за основаване на Комисията по проверката, по този начин и този на ГЕРБ за основаването на Анкетната комисия за Росенец. Ако желаеха да стопират назначенията на партийни „ калинки “ и да ревизират  Росенец, можеха да го създадат в последните четири години, откогато са в Народното събрание. Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова на брифинг в Народното събрание дружно с Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и депутати от групата.  

Крайно време е спекулациите за това кой желае налагане на мораториум върху назначенията и покупко-продажбите на властта да спрат, безапелационна бе тя.

В петък, 16 април, а не преди 10 дни, Корнелия Нинова внесе предлагането си. Но го внесе като част от решението за основаване на Комисията по проверката. Това беше закононесъобразно и щеше да докара до рухването и на двете решения – и за Комисията по проверката, и за мораториума – в Конституционния съд. Така, вместо две решения, през днешния ден щяхме да имаме нула, добави Манолова и сподели, че в пленарната зала нейната парламентарна група е предотвратила този юридически безпорядък.

Това е все едно в Закона за правосъдната власт да се включат текстове от Закона за шума, даде образец Манолова.

Тя уточни, че Корнелия Нинова явно е знаела това в петък, откакто го съобщи от парламентарната естрада и предложи два разновидността. Очевидно е, че пристъпи към втория вид и внесе на 19 април, а не преди 10 дни, както твърдеше, настрана решение за налагане на мораториум. Ние обаче, в понеделник, 19 април, също внесохме план на решение за налагане на мораториум върху покупко-продажбите и назначенията на властта – точно, законосъобразно и по всички правила, добави Манолова. 

За да осуетим и ревизираме тези състезания, изготвихме и внасяме два законопроекта – Промени в Закона за лечебните заведения и промени в Закона за обществените предприятия. С тях даваме опция на съответните министри – на стопанската система, на опазването на здравето, на защитата и други, да анулират скалъпените небрежно състезания и да разгласят нови, законосъобразни и транспарантни, сподели още Манолова.

Арман Бабикян добави, че тези, които желаят в действителност да спрат назначенията и концесиите би трябвало да внасят вменяеми и юридически грамотни решения. Ако някой настоятелно желае да убеди своите гласоподаватели, че е най-големият опозиционер и герой, съм подготвен да се откажа и да заявя, че не съм участвал на митингите нито една вечер и да отстъпя мястото си на него за сметка на мира в оставащите дни в Народното събрание. Всички са решили не да работят дейно тук, а предизборно, сподели още той.

Николай Хаджигенов добави, че в Правната комисия дневният ред е изменен, тъй че и през днешния ден, и на следващия ден предложенията за мораториум да се прегледат. Той акцентира, че се събират подписи за основаване на краткотрайна комисия за следствие на полицейското насилие  на 10 юли 2020 година и 2 септември 2020 година по време на митингите.

Манолова добави, че групата не хвърля обвинявания, а предизвестява, че няма да разреши никакви маневри и опити Комисията по проверката да се разгласи за противоконституционна. За нас комисия, която да ревизира кражбите и безобразията на ГЕРБ, е доста значима. Поели сме ангажимент към жителите и ще го спазим. Днес е първото съвещание на комисията, тъй че ние действаме, безапелационна бе тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР